Juurespihvit

Juurespihvit

Punajuurista ja porkkanoista saat herkullisia kasvispihvejä. Jos keität punajuuret ja porkkanat yhtä aikaa, niin punajuuret saavat olla pieniä, jotta ne kypsyvät yhtä nopeasti isompien porkkanoiden kanssa. Ohrasuurimot antavat hyvän rakenteen pihveille. Juustot sopivat hyvin kasvispihveihin. Tähän reseptiin on valittu perinteinen sinihomejuusto, kokeile myös muita juustoja. Juustojen suolaisuus vaikuttaa siihen, paljonko suolaa tarvitaan. Maija Silvennoinen, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat juurespihvejä I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

n. 16 kpl
n.700gporkkanaa ja punajuurta (500 g soseena)
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita (6 dl kypsänä)
2punasipulia
1rklvoita
2-3rklMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
3munaa
170gsinihomejuustomurua
1tlsuolaa
tljauhettua valkopippuria
1dltimjamia silputtuna

Valmistusohje

Keitä pestyjä porkkanoita ja pieniä punajuuria suolalla maustetussa vedessä n. 45 min, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Keitä ohrasuurimot erikseen suolalla maustetussa vedessä 20 min ajan. Kuori ja soseuta punajuuret ja porkkanat esim. sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna sipuli, paista hetki pannulla voissa. Sekoita kaikki aineet taikinaksi. Muotoile pihveiksi ja paista niitä 225-asteisen uunin keskiosassa koosta riippuen 15–25 minuuttia.

VINKKI: Saat kevyempiä pihvejä, kun korvaat sinihomejuuston raejuustolla, lisää tällöin vähän suolaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Keliaakikkona huokaisin tuossa ohrasuurimoita kohdassa. Miten sen voisi korvata?
Ohrasuurimoiden sijasta voi käyttää gluteenittomia riisejä tai kaurasuurimoita. Gluteenittomaan ruokavalioon valmistettaessa hiivaleipävehnäjauhot tulee korvata myös gluteenittomalla jauholla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta