Punajuurista ja porkkanoista saat herkullisia kasvispihvejä.

Jos keität punajuuret ja porkkanat yhtä aikaa, niin punajuuret saavat olla pieniä, jotta ne kypsyvät yhtä nopeasti isompien porkkanoiden kanssa.

Ohrasuurimot antavat hyvän rakenteen pihveille.

Juustot sopivat hyvin kasvispihveihin. Tähän reseptiin on valittu perinteinen sinihomejuusto, kokeile myös muita juustoja. Juustojen suolaisuus vaikuttaa siihen, paljonko suolaa tarvitaan.

Maija Silvennoinen, Christina Aaltio ja Arja Elina Laine valmistivat juurespihvejä I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

Ainekset n. 16 kpl annosta

n.700
g
porkkanaa ja punajuurta (500 g soseena)
dl
rikottuja ohrasuurimoita, esikypsytettyjä (6 dl kypsänä)
2
punasipulia
1
rkl
voita
3
munaa
170
g
sinihomejuustomurua
1
tl
suolaa
tl
jauhettua valkopippuria
1
dl
timjamia silputtuna

Ohje

  1. Keitä pestyjä porkkanoita ja pieniä punajuuria suolalla maustetussa vedessä n. 45 min, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Keitä ohrasuurimot erikseen suolalla maustetussa vedessä n. 20 min ajan kypsäksi.
  2. Kuori ja soseuta punajuuret ja porkkanat esim. sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna sipuli, paista hetki pannulla voissa. Sekoita kaikki aineet taikinaksi.
  3. Muotoile pihveiksi ja paista niitä 225-asteisen uunin keskiosassa koosta riippuen 15–25 minuuttia.

VINKKI: Saat kevyempiä pihvejä, kun korvaat sinihomejuuston raejuustolla, lisää tällöin taikinaan vähän suolaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.