Ruokaisat juurespihvit

Ruokaisat juurespihvit
  • Raasta juurekset mahdollisimman karkeaksi raasteeksi, oikeastaan mitkä tahansa juurekset sopivat: porkkana, punajuuri, palsternakka, juuriselleri, retikka jne.
  • Suurimot sitovat pihvitaikinan ja tekevät niistä ruokaisampia, turkkilainen jogurtti antaa pihveille kivan hapokkuuden.
  • Pippurituorejuustolla saat makua pihveihin.
n. 15 kpl
3munaa
2dlturkkilaista jogurttia
2dlMyllyn Paras Tumma Mannasuurimoita
1tlyrttisuolaa
1ljuuresraastetta (n. 500 g), esim. 1-2 porkkanaa, 1 pieni punajuuri, ½ palsternakkaa ja pala juuriselleriä
1punasipuli
3-4valkosipulinkynttä
2rklrypsiöljyä
2rklvoita
200gpippurituorejuustoa
1rklhunajaa

Valmistusohje

Vatkaa isossa kulhossa munat kevyesti, vispaa joukkoon jogurtti ja mannasuurimot sekä suola. Anna turvota juuresseoksen teon ajan.

Kuori valitsemasi juurekset ja sipulit. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Kuumenna rasvat pannulla, paista silput ja raasteet siinä, n. 5-10 min. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita tuorejuusto ja hunaja joukkoon. Yhdistä tähän hieman jäähtyneeseen seokseen turvonnut manna-jogurttiseos.

Ota taikinasta isolla lusikalla nokareita voidellun leivinpaperin päälle ja tasoita nokareet isoiksi pyöreiksi pihveiksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia kauniin värisiksi.

Nauti kuumina esim. raikkaan salaatin kanssa.

VINKKI: Voit paistaa juurespihvit myös paistinpannulla voissa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Kannattaa valmistaa, erittäin hyvin kasvisten maut tulevat esiin. Paistoin pihvit pannulla. Hyviä tuli. Kyytipojaksi sopii yrttinen kermaviilikastike.
Miten käy rakenteelle, jos laittaisi vähemmän tuorejuustoa, tai jättäisi kokonaan pois? Haluaisin pihveistä vieläkin kevyempiä. Makua hakisi sitten mausteita lisäämällä.
Tuorejuuston voi jättää pois ja lisätä mausteita maun mukaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta