Kasvispihveihin käytetään tässä reseptissä riisihiutaleita.

Porkkanaraasteen lisäksi voit kokeilla pihvejä muillakin juuresraasteilla, esim. punajuurella. 

Ainekset 15-20 kpl annosta

5
dl
maitoa
200
g
porkkanaraastetta
(½-1
sipulia tai 1 dl pakastesipulikuutioita)
200
g
raejuustoa
2
kananmunaa
½-1
tl
yrttisuolaa
½
tl
hienonnettua viherpippuria
½-1
tl
rakuunaa

Ohje

  1. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi, lisää siihen porkkanaraaste, (hienonnettu sipuli) ja anna kiehahtaa uudelleen. Lisää riisihiutaleet ja anna kypsyä 5 minuuttia.

  2. Ota kattila pois liedeltä, lisää raejuusto, munat ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ne pyöreiksi pihveiksi.

  3. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Nauti kuumina esim. perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.

VINKKI: Kokeile kevyt sinihomejuustoa raejuuston tilalle, jätä tällöin suola pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.