Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi, lisää siihen porkkanaraaste, (hienonnettu sipuli) ja anna kiehahtaa uudelleen. Lisää riisihiutaleet ja anna kypsyä 5 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä, lisää raejuusto, munat ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla nokareita pellille leivinpaperin päälle ja tasoita ne pyöreiksi pihveiksi.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Nauti kuumina esim. perunamuusin ja puolukkahillon kanssa.
VINKKI: Kokeile kevyt sinihomejuustoa raejuuston tilalle, jätä tällöin suola pois.
Kokeilin reseptiä tänään. Tosi maistuvia pihvejä. Paistamiseen tosin kului puoli tuntia ja pihvit piti nostaa lopulta ylemmälle tasolle paistumaan, jotta pinta sai väriä.
Täytyy sanoa, että eivät kyllä olleet hyviä. Pellillisestä sain kaksi juuri ja juuri syötyä ja loput menivät biojätteeseen, vaikkei meillä yleensä ruokaa hukkaan heitetä. Riisihiutaleet maistuivat liikaa läpi, eikä maku ollut mikään hyvä.
Raejuuston voi jättää pois, tällöin se vaikuttaa rakenteeseen. Sen voi myös korvata haluamallaan juustolla tai vaikka juuresraasteella. Terveisin Kuluttajaneuvonta
Tein tämän ohjeen mukaan porkkanapihvit, pakastin ja lämmitin myöhemmin. Olivat hyviä. Lämmitin samalla kasviksia ja broilerivuokaa. Sopi oikein hyvin.