Juurespannaripihvit paprikarenkaissa

45 min, josta valmisteluaika 20 min
- Tässä ohjeessa yhdistyy pannari ja juurespihvit.
- Raasta juurekset mahdollisimman karkeaksi raasteeksi, oikeastaan mitkä tahansa juurekset sopivat: porkkana, palsternakka, bataatti, peruna tai juuriselleri. Myös fenkolia voit lisätä juuresten joukkoon, jos pidät sen mausta.
- Piimä tai kefiiri nesteenä tuo mukavan hapokkuuden taikinaan.
- Tee pannaripihvit paprikarenkaiden sisään. Saat näyttävää tarjottavaa helposti. Erivärisillä paprikoilla saat erivärisiä juurespihvien reunoja.
- Juurespannarit ovat maistuvia kuumina inkiväärisen hunajan ja yrttisen ranskankerman kera.
- Katso videolta, kuinka Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Jesse Kamras valmistavat yhdessä näitä pihvejä.
n. 15 kpl tai 1 uunipellillinen
9 | dl | piimää tai kefiiriä |
5 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
3 | kpl | kananmunaa |
1 | l | juuresraastetta (n. 500 g), esim. 200 g porkkanaa, 100 g palsternakkaa, 100 g juuriselleriä ja 100 g fenkolia tai punajuurta |
1 | sipuli | |
3-4 | valkosipulinkynttä | |
2 | rkl | voita |
2 | rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi: | ||
4 | isoa paprikaa | |
1 | rkl | rypsiöljyä tai voita |
Tarjoiluun: | ||
1 | dl | inkiväärihunajaa (tai hunajaa ja inkiväärilastuja) |
n.2 | dl | ranskankermaa |
n.2 | rkl | tuoretta hienonnettua rosmariinia |
Valmistusohje
- Vispaa isossa kulhossa jauhot piimään tai kefiiriin ja vatkaa joukkoon kananmunat. Anna turvota juuresten valmistelun ajan.
- Kuori valitsemasi juurekset ja sipulit. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Kuumenna voi-kasviöljyseos isolla paistinpannulla, paista silput ja raasteet siinä, n. 5-10 min.
- Poista paprikoista tyvi ja siemenet, mutta pidä ne muuten kokonaisina. Leikkaa nämä n. 1-1½ cm paksuisiksi, tasaisiksi renkaiksi. Aseta leivinpaperi uunipellille ja voitele se. Levitä paprikarenkaat vieriviereen paperille.
- Yhdistä vähän jäähtynyt raasteseos piimäpohjaiseen pannaritaikinaan. Jaa seos kauhalla paprikarenkaiden sisään niin, että ne täyttyvät kokonaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min kauniin värisiksi.
- Nauti kuumina inkiväärihunajan ja rosmariinilla maustetun ranskankerman kanssa. Mikäli sinulla ei ole inkiväärihunajaa, raasta tuoretta inkivääriä (1 tl) hunajan (1 dl) joukkoon.
VINKKI: Voit tehdä pannaripihvit myös muihin muotteihin tai annosvuokiin tai vaikkapa piirakkavuokiin, jotka olet voidellut tai vuorannut leivinpaperilla.
Kommentoi reseptiä