Juurespannaripihvit paprikarenkaissa

Juurespannaripihvit paprikarenkaissa
  • Tässä ohjeessa yhdistyy pannari ja juurespihvit.
  • Raasta juurekset mahdollisimman karkeaksi raasteeksi, oikeastaan mitkä tahansa juurekset sopivat: porkkana, palsternakka, bataatti, peruna tai juuriselleri. Myös fenkolia voit lisätä juuresten joukkoon, jos pidät sen mausta.
  • Piimä tai kefiiri nesteenä tuo mukavan hapokkuuden taikinaan.
  • Tee pannaripihvit paprikarenkaiden sisään. Saat näyttävää tarjottavaa helposti. Erivärisillä paprikoilla saat erivärisiä juurespihvien reunoja.
  • Juurespannarit ovat maistuvia kuumina inkiväärisen hunajan ja yrttisen ranskankerman kera.
  • Katso videolta, kuinka Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Jesse Kamras valmistavat yhdessä näitä pihvejä.
n. 15 kpl tai 1 uunipellillinen
9dlpiimää tai kefiiriä
1psMyllyn Paras Pannukakkujauhoa
1ljuuresraastetta (n. 500 g), esim. 200 g porkkanaa, 100 g palsternakkaa, 100 g juuriselleriä ja 100 g fenkolia tai punajuurta
1sipuli
3-4valkosipulinkynttä
2rklvoita
2rklrypsiöljyä
Lisäksi:
4isoa paprikaa
1rklrypsiöljyä tai voita
Tarjoiluun:
1dlinkiväärihunajaa (tai hunajaa ja inkiväärilastuja)
n.2dlranskankermaa
n.2rkltuoretta hienonnettua rosmariinia

Valmistusohje

Vispaa isossa kulhossa pannukakkujauho piimään tai kefiiriin ja anna turvota juuresten valmistelun ajan.

Kuori valitsemasi juurekset ja sipulit. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Kuumenna voi-kasviöljyseos isolla paistinpannulla, paista silput ja raasteet siinä, n. 5-10 min.

Poista paprikoista tyvi ja siemenet, mutta pidä ne muuten kokonaisina. Leikkaa nämä n. 1-1½ cm paksuisiksi, tasaisiksi renkaiksi. Aseta leivinpaperi uunipellille ja voitele se. Levitä paprikarenkaat vieriviereen paperille.

Yhdistä vähän jäähtynyt raasteseos piimäpohjaiseen pannaritaikinaan. Jaa seos kauhalla paprikarenkaiden sisään niin, että ne täyttyvät kokonaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min kauniin värisiksi.

Nauti kuumina inkiväärihunajan ja rosmariinilla maustetun ranskankerman kanssa. Mikäli sinulla ei ole inkiväärihunajaa, raasta tuoretta inkivääriä (1 tl) hunajan (1 dl) joukkoon.

VINKKI: Voit tehdä pannaripihvit myös muihin muotteihin tai annosvuokiin tai vaikkapa piirakkavuokiin, jotka olet voidellut tai vuorannut leivinpaperilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)