Lammaspyörykät tai -pihvit

Lammaspyörykät tai -pihvit

Korppujauho sopii käytettäväksi mureketaikinoihin, leivittämiseen, eritoten silakkapihveille ja muulle kalalle, sekä lihalle, kanalle ja kasviksille. Korppujauho on mainio laatikkoruokien ja kinkun kuorrutukseen, sekä tuo vuokien leivityksessä rukiista aromia leipomuksiin. Korppujauhoja voi myös ripotella viilin ja/tai marjojen päälle.

Katso video ohjeen alta, kuinka Taavi Salmivaara ja Arja Elina Laine valmistivat näitä pyöryköitä. Katso myös Lindströmin pihvien ja sienikastikkeen resepti!

4-6:lle
1dlMyllyn Paras Korppujauhoja
2dlkermaviiliä
1muna
400gjauhettua lampaanlihaa
1-2sipulia
1tlsuolaa
4-5valkosipulinkynttä hienonnettuna
1tlmustapippuria
1tlhienonnettua rosmariinia

Valmistusohje

Sekoita korppujauhot kermaviiliin, lisää muna ja jauheliha. Lisää maustavat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi jauhelihamureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä. Kypsennä voissa paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Tarjoile keitettyjen Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoiden kanssa.

VINKKI: Tee taikinasta mureke, jonka sisään laitat feta-juustoa ja valkosipulinkynsiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)