Korppujauho sopii käytettäväksi mureketaikinoihin, leivittämiseen, eritoten silakkapihveille ja muulle kalalle, sekä lihalle, kanalle ja kasviksille.

Korppujauho on myös mainio laatikkoruokien ja kinkun kuorrutukseen, se tuo vuokien leivityksessä viljaista aromia leipomuksiin. Sitä voi myös ripotella viilin ja/tai marjojen päälle.

Katso video ohjeen alta, kuinka Taavi Salmivaara ja Arja Elina Laine valmistivat näitä pyöryköitä. Katso myös Lindströmin pihvien ja sienikastikkeen resepti!

Ainekset 4-6:lle annosta

2
dl
kermaviiliä
1
muna
400
g
jauhettua lampaanlihaa
1-2
sipulia
1
tl
suolaa
4-5
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl
mustapippuria
1
tl
hienonnettua rosmariinia

Ohje

  1. Sekoita korppujauhot kermaviiliin, lisää muna ja jauheliha. Lisää maustavat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi jauhelihamureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä.

  2. Kypsennä voissa paistinpannulla tai 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Tarjoile keitettyjen Myllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoiden kanssa.

VINKKI: Tee taikinasta mureke, jonka sisään laitat feta-juustoa ja valkosipulinkynsiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.