Tämä keväinen piirakka on raikas, mutta samalla myös herkullisen makea. Pakastealtaasta löytyvä Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina helpottaa ja nopeuttaa piirakan valmistamista sekä samalla vähentää myös tiskiä ja työvaiheita. 

Tämä piirakka on helppo valmistaa myös sen vuoksi, että täytteen ainekset vain sekoitetaan keskenään. Ole kuitenkin tarkkana valkuaisia ja keltuaisia erotellessasi, että saat pidettyä keltuaiset ehjinä. Marenkikuorrutteeseen käytettävät valkuaiset eivät vatkaannu kunnolla, jos joukkoon pääsee pienikin tippa keltuaista.

Ainekset annosta

Pohja
Täyte
1
prk
kondensoitua maitoa (397 g)
3
keltuaista
dl
sitruunamehua
Marenkikuorrute
3
valkuaista
dl
sokeria

Ohje

  1. Painele sulanut piirakkapohja noin 20-22 cm vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi.
  2. Tasoita veitsellä mahdolliset ylimenevät taikinat vuoan reunoilta. Painele taikinaan haarukalla muutamia rekiä. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja kaada leivinpaperin päälle kuivia herneitä tai paistokuulia, jotta taikina pitää varmasti muotonsa esipaiston aikana.
  3. Laita vuoka 200 asteiseen uuniin 15 minuutin ajaksi. Poista paiston jälkeen leivinpaperi sekä kuivatut herneet tai paistokuulat.
  4. Valmista täyte sekoittamalla kondensoitu maito, keltuaiset ja sitruunamehu kulhossa. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa vielä noin 20 minuutin ajan 175 asteessa. Anna piirakan jäähtyä ennen kuorrutteen valmistamista.
  5. Valmista kuorrute vatkaamalla valkuaiset ja sokeri keskenään paksuksi valkoiseksi vaahdoksi. Levitä tai pursota marenkikuorrute piirakan päälle. Paahda piirakan pintaa varovasti kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla. Ole varovainen, ettet paahda pintaa liikaa.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.