Key Lime Pie

Key Lime Pie
  • Key Lime Pie on nimensä mukaisesti limen makuinen piiras; maku saadaan aikaan tuoreilla limeillä.
  • Pohjaksi sopii hyvin valmis Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea tai kauralla leivottu.
  • Koska täytteestä jää valkuaisia, voit koristella piirakan valkuaisvaahdolla. Kestävämpi tulos syntyy kuitenkin tuorejuustopursotuksella ja sitä käytetään useimmiten USA:n Cape Codin alueella.
  • Lue myös Arja Elinan blogikirjoitus.
     
1 pyöreä piirakka (halkaisija n. 26-28 cm)
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
tai Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
4isoa munankeltuaista
1tlkmakeutettua kondensoitua maitoa (397 g)
4limen mehu (1,25 dl)
2tllimen hienoksi raastettua kuorta
Päälle:
2valkuaista tai 100 g tuorejuustoa
2rkltomusokeria
limen raastettua kuorta tai ohuita viipaleita

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä n. 7 min, lähes kypsäksi.

Tee sillä aikaa täyte. Riko munat ja erottele niistä keltuaiset kulhoon, jossa teet täytteen. Laita valkuaiset erikseen toiseen kulhoon. Pese limet hyvin ja raasta niiden kuorista raastetta, jätä osa koristeeksi. Halkaise limet ja purista mehut.

Lisää kondensoitu maito keltuaisten joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella tai vispilällä voimakkaasti. Lisää vaahtoon limenmehu ja kuoriraaste, vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte paistetulle pohjalle. Jatka paistamista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä viileässä, jotta täyte vielä hyytyy.

Vatkaa puolet valkuaisista tai tuorejuusto vaahdoksi tomusokerin kanssa. Koristele hyvin jäähtynyt piirakka valkuais- tai tuorejuustovaahdolla. Koristele pinta vielä raastetulla limen kuorella tai ohuilla limeviipaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)