Mango-Juustokakku

Mango-Juustokakku

Tämä on suosituin juustokakkureseptimme!

noin 10-15:lle
Kakkupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Täyte:
6liivatelehteä
½dlmangotölkin lientä
1tlksäilykemangoa soseena (n. 250/400 g)
300gmaustamatonta tuorejuustoa
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
½dlsitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
4dlkuohukermaa (2 tlk)
Päälle:
3dlmangososetta (esim. lastenruokasosetta)
4liivatetta
Koristeeksi:
1tlksäilykemangoa viipaleina
kermapursokkeita
hopeakuulia

Valmistusohje

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää tuorejuustoon liivateseos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Liota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa.  Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna juustokakun hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele juustokakku  ennen tarjoilua.

VINKKI: Voit tehdä juustokakun myös marjoilla, korvaa mango esimerkiksi vadelma- tai mansikkasoseella. Käytä tällöin  punaista mehua mangoliemen tilalla. Mikäli sose on hyvin löysää (itse marjoista ilman hyydykettä tehtyä), lisää ohjeen täytteeseen 2 -3 liivatetta. Koristele marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (137)

Joku kysyi, että voiko tässä käyttää jotain kastiketta. Kokeilepa seuraavaa: korvaa mango mustikkasoseella (vauvanruoka, 2 prk), osa tuorejuustosta vaniljatuorejuustolla ja sitruunamehu jollain marjamehulla (ei mitään liian makeaa!). Päälle pensasmustikoita heti täytteen laittamisen jälkeen, jotta hyytyvät paikoilleen. Tarjoa kinuskikastikkeen kanssa - nam! Versioni saanut kovasti kehuja :)
Minä teen pohjan kaurakekseistä ja käytän vauvojen mangososetta. Ohjeeseen menee 6 prk.Sitruunaa laitan vähän enemmän ja liivatetta puolikkaat. Päälle mitä ohjeessa. Tää on niiin hyvää.
Hyvää oli, mutta jääkaapista otettaessa tiputin koko kakun lattialle :D
Tein reseptin hieman suurempana, mutta samalla liivate määrällä. Hyytyi hyvin ja maistui hyvältä. Kakun ei tarvinnut odottaa seuraavaan päivään. Hyytyi muutamassa tunnissa.
Olipas hyvä resepti, kakku kohta työstetty ja varmasti maittavaa!
Tein pohjan piparkakuista ja voista, mangon korvasin säilykepersikoilla ja jätin sitruunamehun kokonaan pois. Päälle laitoin myös soseutettuja säilykepersikoita, enkä aio koristella kakkua mitenkään. Täyte maistui hyvältä ainakin ennen hyydyttämistä. Huomenna saavat sekä työkaverit että vieraat testata maun.
Onko kakun pakko hyytyä seuraavaan päivään, eikö sitä pysty tarjota samana päivänä?
Kakun kannattaa antaa hyytyä kunnolla, jotta se pysyy kasassa tarjottaessa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kannattaisi kokeilla myös ehtaa mangoa. Säilötyn mangon maku ei aina ole tuoreen ja maukkaan mangon veroinen.
Miten liivatteen korvaaminen agar agarilla tapahtuu käytännössä, paljon tähän kakkuun agar agaria tarvitaan ja miten sitä käytetään?

Pages