Avokado-juustokakku

Avokado-juustokakku pala
  • Tällä kertaa juustokakku onkin suolainen eikä makea herkku. Tämän juustokakun pohjana on paistettu Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa.
  • Liivatelehtien käyttö ei ole vaikeaa, kunhan muistaa liottaa ne ensin kylmässä vedessä, sulattaa ne kuumaan nesteeseen ilman keittämistä ja jäähdyttää hetken ennen kylmiin aineisiin lisäämistä. Kun liivatehyydyke on valmis, seos tulee välittömästi kaataa vuokaan, jotta seos ei ala hyytyä valmistuskippoon.
  • Juustokakku on kätevä tarjottava, sillä sen voi valmistaa edellisenä päivänä kylmään hyytymään ja tarjoilupäivänä juhlava tarjottava tarvitsee vain koristella.
  • Jos mielesi tekee klassista, makeaa juustokakkua, kokeile helppoa ja suosittua suklaapohjaista juustokakkua!
n. 10:lle, n. 21 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka (n.1½ l)
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Kostutus:
½dlkasvislientä (½ dl vettä + 1 tl kasvisfondia)
Täyte:
8liivatelehteä
3limen mehu (n. 1 dl)
5avokadoa (survottuna 5 dl, 500 g)
400granskankermaa (2 prk)
1tlsuolaa
1/3 tlvalkopippuria
400gyrtti- tai viherpippurituorejuustoa (2 rasiaa)
Koristeeksi:
1-2limeä, raastettua kuorta ja lohkoja tai viipaleita

Valmistusohje

Painele sulanut taikina leivinpaperin päälle (paperi jää irtopohjan ja reunojen väliin) irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15 min. Anna jäähtyä. Irrota pohja vuoastaan niin, että pohja on irti, mutta laita se vuokaan takaisin leivinpaperin päälle, jotta saat siihen täytteen päälle. Kostuta pohja kasvisliemellä.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 min, puristele vesi pois. Purista 3 limestä mehu ja mittaa siitä ½ dl mehua juomalasiin puristettujen liivakoiden joukkoon, kuumenna nämä kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa tai kaada seos kattilaan ja kuumenna varovaisesti niin, että liivakot liukenevat mehuun.

Halkaise avokadot, ota kivet pois ja irrota lusikalla hedelmälihat kuorista. Laita ne mikserin tai monitoimikoneen kulhoon tai isoon kannuun. Valuta päälle heti loppu limen mehu, jotta avokadot eivät tummu. Lisää joukkoon ranskankerma, mausteet ja tuorejuusto. Sekoita koneella tai sauvasekoittimella tasaiseksi kauniin vihreäksi massaksi. Tarkista maku. Lisää liivateseos lopuksi kunnolla pyöräyttäen.

Kaada hyytelö heti vuoassa olevalle jäähtyneelle pohjalle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli. 

Irrota hyytynyt juustokakku tarjoilualustalle. Raasta pintaan pestyä limeä ja voit laittaa mukaan myös limen viipaleita tai lohkoja.

VINKKI: Mikäli olet chilin ystävä, voit lisätä täytteeseen 1 vihreän chilipalon ja jauhaa sen hienoksi avokadojen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Että tämäkin piti kokeilla! Odotukset korkealla, onhan tänään vappuaatto ja tarkoitus oli tarjota jotain hieman erilaista! Eilinen valmistus helppoa, yö jääkaapissa hyytymässä! Sitten H-hetki, kakku pöytään ja tarjoilu vieraille... valitettavasti en voi välittää pöydässä olleiden pidättyväisyyttä kommentoida "kakun" makua! 15e raaka-aineet hukkaan, avokadot halkaistuina ja tuorejuusto suoraan rasiasta parempi vaihtoehto! Avokado-juustokakkua, newer again. Terv! Arto
Raaka-aineissa jotain vikaa? Meillä meni kakku kyllä kaupaksi. Ihanan pirteä ja raikas, mutta täyteläinen suutuntuma!
Erinomaisen hauskaa, että julkaisette myös suolaisia juustokakkuherkkuja. Itse en pidä mistään makeasta ja olen huomannut, että vieraatkin nykyisin syövät enemmän suolaista kuin makeaa tarjotavaa. Tällaisia lisää!