Tällä kertaa juustokakku onkin suolainen eikä makea herkku. Tämän juustokakun pohjana on paistettu Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa.

Liivatelehtien käyttö ei ole vaikeaa, kunhan muistaa liottaa ne ensin kylmässä vedessä, sulattaa ne kuumaan nesteeseen ilman keittämistä ja jäähdyttää hetken ennen kylmiin aineisiin lisäämistä. Kun liivatehyydyke on valmis, seos tulee välittömästi kaataa vuokaan, jotta seos ei ala hyytyä valmistuskippoon.

Juustokakku on kätevä tarjottava, sillä sen voi valmistaa edellisenä päivänä kylmään hyytymään ja tarjoilupäivänä juhlava tarjottava tarvitsee vain koristella.

Jos mielesi tekee klassista, makeaa juustokakkua, kokeile helppoa ja suosittua suklaapohjaista juustokakkua!

Ainekset n. 10:lle, n. 21 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka (n.1½ l) annosta

Pohja:
Kostutus:
½
dl
kasvislientä (½ dl vettä + 1 tl kasvisfondia)
Täyte:
8
liivatelehteä
3
limen mehu (n. 1 dl)
5
avokadoa (survottuna 5 dl, 500 g)
400
g
ranskankermaa (2 prk)
1
tl
suolaa
1/3
tl
valkopippuria
400
g
yrtti- tai viherpippurituorejuustoa (2 rasiaa)
Koristeeksi:
1-2
limeä, raastettua kuorta ja lohkoja tai viipaleita

Ohje

  1. Painele sulanut taikina leivinpaperin päälle (paperi jää irtopohjan ja reunojen väliin) irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 15 min. Anna jäähtyä. Irrota pohja vuoastaan niin, että pohja on irti, mutta laita se vuokaan takaisin leivinpaperin päälle, jotta saat siihen täytteen päälle. Kostuta pohja kasvisliemellä.

  2. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 min, puristele vesi pois. Purista 3 limestä mehu ja mittaa siitä ½ dl mehua juomalasiin puristettujen liivakoiden joukkoon, kuumenna nämä kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa tai kaada seos kattilaan ja kuumenna varovaisesti niin, että liivakot liukenevat mehuun.

  3. Halkaise avokadot, ota kivet pois ja irrota lusikalla hedelmälihat kuorista. Laita ne mikserin tai monitoimikoneen kulhoon tai isoon kannuun. Valuta päälle heti loppu limen mehu, jotta avokadot eivät tummu. Lisää joukkoon ranskankerma, mausteet ja tuorejuusto. Sekoita koneella tai sauvasekoittimella tasaiseksi kauniin vihreäksi massaksi. Tarkista maku. Lisää liivateseos lopuksi kunnolla pyöräyttäen.

  4. Kaada hyytelö heti vuoassa olevalle jäähtyneelle pohjalle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli. 

  5. Irrota hyytynyt juustokakku tarjoilualustalle. Raasta pintaan pestyä limeä ja voit laittaa mukaan myös limen viipaleita tai lohkoja.

VINKKI: Mikäli olet chilin ystävä, voit lisätä täytteeseen 1 vihreän chilipalon ja jauhaa sen hienoksi avokadojen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.