Mangojuustokakku on suosittu tarjottava juhlapöydissä ympäri vuoden. Eikä ihme, sillä kakun maku on ihanan raikas ja  ulkonäkö upea. Testaa mangojuustokakun reseptiä ja ihastu ikihyviksi!

Ainekset noin 10-15:lle annosta

Kakkupohja:
Täyte:
6
liivatelehteä
½
dl
mangotölkin lientä
1
tlk
säilykemangoa soseena (n. 250/400 g)
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
4
dl
kuohukermaa (2 tlk)
Päälle:
3
dl
mangososetta (esim. lastenruokasosetta)
4
liivatetta
Koristeeksi:
1
tlk
säilykemangoa viipaleina
kermapursokkeita
hopeakuulia

Ohje

  1. Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

  2. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen.

  3. Lisää tuorejuustoon liivateseos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

  4. Liota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa. Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna juustokakun hyytyä vähintään seuraavaan päivään.

  5. Koristele juustokakku ennen tarjoilua.

VINKKI: Voit tehdä juustokakun myös marjoilla, korvaa mango esimerkiksi vadelma- tai mansikkasoseella. Käytä tällöin  punaista mehua mangoliemen tilalla. Mikäli sose on hyvin löysää (itse marjoista ilman hyydykettä tehtyä), lisää ohjeen täytteeseen 2 -3 liivatetta. Koristele marjoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.