Mämmitriffle

Mämmitriffle
30 min, josta valmisteluaika 30 min
8 annosta (tai 4 isoa)
Hunajapaahdettu kauracrunchy:
50gmargariinia tai voita
½dlhunajaa
3dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
tai Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1tl vaniljasokeria tai kanelia
Mämmivaahto:
1dlvaahtoutuvaa kermaa
2dlmämmiä
Keltainen kerros:
2dllakkoja tai persikkakuutioita
1rkllikööriä (esim. lakka)
Tuorejuustovaahto:
1dlvaahtoutuvaa kermaa
200glakka-, mango- tai sitruunatuorejuustoa
2rklsokeria

Valmistusohje

Laita lakat tai hedelmäkuutiot maustumaan likööriin etukäteen. 

Sulata rasva ja hunaja pannulla liedellä. Lisää hiutaleet ja anna seoksen paahtua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen muutaman minuutin. Anna jäähtyä.

Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja jaa se kahteen eri osaan omiin kulhoihin. Vatkaa toisen vaahdon joukkoon huoneenlämpöinen mämmi ja toisen joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto.

Laita annoskulhoihin kerroksittain crunchya, mämmivaahtoa, liköörimarinoituja lakkoja tai hedelmäpaloja ja tuorejuustovaahtoa.

Koristele annokset kauniisti lakoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)