Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-trifle

Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-trifle
  • Joulun aikaan jää helposti yli jäähtynyttä riisipuuroa ja sekahedelmäkiisseliä. Myös pipareita saattaa jäädä.
  • Tässä herkullisessa jälkiruoassa on ideoitu käyttöä ”jämille”, joita ei suinkaan kannata jättää syömättä, saati heittää pois.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Eva Kela.
4:llle korkeisiin laseihin, esim. 4 kpl jalallista viinilasia
Riisipuuro Haudutuskattilassa: (1½ litraa)
lmaitoa, kookosmaitojuomaa tai mantelimaitojuomaa
dlMyllyn Paras Puuroriisiä
1tlsuolaa
Sekahedelmäkiisseli: (n. 1,3 litraa)
1lvettä
200gkuivattuja sekahedelmiä
1dlrusinoita
1dlluumuja
½dlsokeria
1kanelitanko
½dlperunajauhoja
2dlomena- tai appelsiinituoremehua
Trifle-jälkiruokamaljat:
n. 4dljäähtynytttä riisipuuroa
200gsitruunarahkaa (1 tlk)
½dlsukaattia (50 g)
1rklsitruunamehua
n. 4dljäähtynyttä sekahedelmäkiisseliä
n. 2dlpiparimurua
Pinnalle:
murskattuja pipareita
sukaattia

Valmistusohje

Riisipuuro Haudutuskattilassa

Laita haudutuskattilan pohjaosaan n. 1/3 kattilaa vettä ja anna sen kiehahtaa. Laita vesiosan päälle sisäkattila ja mittaa siihen maito ja riisi. Laske 1 tunnin kypsymisaika siitä, kun kattilan sisäosassa oleva maito poreilee (kiehuu). Mikäli haluat nopeuttaa kypsymistä, laita kattilaan kuumennettu maito (esim. mikroaaltouunissa). Ota liedestä teho pois päältä, kun puuro on kypsynyt tunnin. Anna puuron hautua kattilassaan vielä n. 20 minuuttia. Mausta puuro lopuksi suolalla.

Nauti riisipuuroa heti lämpimänä esim. sekahedelmäkiisselin kanssa.

Anna lopun puuron jäähtyä. Tarvitset noin 1/3 haudutetusta puurosta trifle-jälkiruokaan.

Sekahedelmäkiisseli

Mittaa kattilaan vesi, sekahedelmät, rusinat, luumut ja sokeri. Lisää myös kanelitanko ja anna seoksen kiehahtaa ja kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Sokeri keitinvedessä estää hedelmiä hajoamasta. Varo sekoittamasta hedelmiä rikki.

Valmista suurus: sekoita perunajauho kylmään tuoremehuun juomalasissa haarukalla. Valuta tasainen suurus ohuena nauhana kiehuvaan sekahedelmä-vesiseokseen puuhaarukalla sekoittaen. Kun kiisseli alkaa uudelleen kuplia, nosta kattila heti pois liedeltä.

Kaada kiisseli tarjoilukulhoon. Sirottele kiisselin pinnalle hiukan sokeria, joka estää kuorettumisen. Nauti kiisseliä heti tai jäähtyneenä riisipuuron kanssa.

Tarvitset noin 1/3 jäähtyneestä sekahedelmäkiisselistä trifle-jälkiruokaan.

Trifle-jälkiruokamaljat

Sekoita jäähtyneen riisipuuron joukkoon rahka, sukaattipalat ja sitruunamehu.

Murskaa pipareita pieneksi muruksi monitoimikoneessa, morttelissa tai leivinpaperin päällä kaulimen alla.

Laita juoma- tai viinilaseihin kerroksittain aineksia: ensin kerros sekahedelmäkiisseliä, sitten kerros riisi-rahkaa ja kerros piparimurua. Toista sama niin, että pinnalle tulee piparimurua ja sukaattia koristeeksi. Tarjoile heti tai säilytä jälkiruokia viileässä ennen tarjoilua.

VINKKI: Aikuisten jälkiruoka-annoksien sekahedelmäkiisselin voi maustaa pienellä määrällä rommia tai likööriä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)