Appelsiiniriisi

Appelsiiniriisi

Appelsiiniriisi on perinteinen jälkiruoka

Se on nopea ja helppo valmistaa ja sen voi valmistaa etukäteen

Appelsiinin ja riisin maku sopivat hyvin yhteen.

Tarjoile kylmänä.

4-6:lle
2dlMyllyn Paras Pitkäriisiä
TAI Jasmiini Riisiä
4dlmaitoa tai kookosmaitoa
1appelsiinin mehu
1dlappelsiinimarmeladia
1dlmantelilastuja
1tlvaniljasokeria
1-2tlkardemummaa tai inkivääriä
3-4appelsiinia
2dlkuohukermaa
appelsiininkuorisuikaleita

Valmistusohje

Keitä riisit
pakkauksen ohjeen mukaan valitsemassasi nesteessä (laita kattilaan ensin vesi
ja lisää sen joukkoon maito tai kookosmaito), Pitkäriisiä 20 min tai
Jasmiiniriisiä 10 min. Lisää appelsiinimehu. Anna jäähtyä, lisää marmeladi ja mantelilastut,
mausta.

Pese
appelsiinit hyvin. Raasta tai leikkaa kuoren pinnalta esim. kuorimaveitsellä
muutama ohut suikale jälkiruoan koristeeksi. Kuori appelsiinit valkoinen osa
poistaen. Lohko viipaleiksi ja saksi paloiksi.

Vatkaa kerma
vaahdoksi. (Mikäli haluat lopputuloksesta kuohkeamman, voit käyttää 4 dl
kuohukermaa). Sekoita vaahtoon maustettu riisi ja appelsiinipalat. Jaa
annosmaljoihin.

Ripottele
pinnalle appelsiininkuorisuikaleita. Tarjoa kylmänä. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Nami nami, oli pikkusiskoni herkkua! Ihanaa, maistoin itsekin sitä herkkua, oli tosi hyvää!
Oli lasten herkkua! hyvät sivut