Pääsiäisen jälkiruoka: Mango-Jasmiiniriisi

1 t 15 min, josta valmisteluaika 15 min
- Tämän jälkiruoan voi tehdä 1-2 päivää etukäteen ennen vieraiden saapumista pääsiäisaterialle.
- Jos haluat tästä vaihtoehdon pashalle, voit tehdä reseptistä enemmän pashan makuisen lisäämällä reseptiin sokeria, mantelirouhetta ja pieniä keltaisia rusinoita.
- Kookosmaidon tilalla voi käyttää myös kermaa.
- Rahka-, viili- tai raejuustotölkit käyvät kätevästi muotteina.
5-6:lle
4 | dl | vettä |
1½ | dl | Myllyn Paras Jasmiini Riisiä |
4 | dl | kookosmaitoa |
1 | tl | vaniljasokeria |
Päälle: | ||
mangososetta, -hilloa tai -marmeladia |
Valmistusohje
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua n. 5 min. Lisää kookosmaito ja hauduta puuro miedolla lämmöllä kypsäksi n. 40 min. Mausta lopuksi suolalla.
Jaa puuro vedellä kasteltuihin annosvuokiin; jos et omista muotteja, käytä viili- tai raejuustotölkkejä muotteina. Anna puuron jäähtyä vuoissa.
Kumoa vuoat jäähtyneenä, levitä lusikalla päälle mangososetta, hilloa tai marmeladia.
VINKKI: Kokeile appelsiinia mangon tilalle.
Kommentoi reseptiä