Luksusluokan riisipuuro, joka viimeisen silauksensa kookosmaidosta ja mascarponesta. Jälkiruoka, jota kehtaa tarjota nirsoimmallekin gourmandille.

Ainekset uunivuoallinen annosta

2
kardemumma-palkoa
1
vaniljatanko halkaistuna ja siemenet kaavittuna
3
neilikkaa
½
kanelitanko puolitettuna
1
tlk
kookosmaitoa
0,6
dl
sokeria
5
dl
punaista maitoa
tilkka
kuohukermaa
1
limen kuori raastettuna
2
keltuaista
1
dl
mascarponea

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

  2. Laita kardemumma-palot, vaniljatanko, vaniljansiemenet, neilikat ja kanelitanko pannulle. Paahda mausteita pari minuuttia, kunnes ne alkavat tuoksua.

  3. Lisää pannulle kookosmaito, sokeri, maito ja kuohukermaa. Kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen ja lisää limen raastettu kuori.

  4. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin pannulle. Sekoita mukaan riisi, pienennä lämpöä ja kypsennä lempeällä lämmöllä välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia, kunnes suurin osa maitosekoituksesta on imeytynyt riisiin. Nosta pois liedeltä ja kaada kypsä riisi sopivan kokoiseen uuniastiaan.

  5. Sekoita yhteen keltuaiset ja mascarpone. Sekoita mascarpone-keltuaisseos riisin joukkoon. Paista uunissa 20 minuuttia, kunnes paistoksen pinta kauniin ruskea pinnaltaan.

  6. Tarjoa sellaisenaan tai tuoreiden marjojen/hillon kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.