Kookos-riisipuuropaistos

Luksusluokan riisipuuro, joka viimeisen silauksensa kookosmaidosta ja mascarponesta. Jälkiruoka, jota kehtaa tarjota nirsoimmallekin gourmandille.
2 | kardemumma-palkoa | |
1 | vaniljatanko halkaistuna ja siemenet kaavittuna | |
3 | neilikkaa | |
½ | kanelitanko puolitettuna | |
1 | tlk | kookosmaitoa |
0,6 | dl | sokeria |
5 | dl | punaista maitoa |
tilkka | kuohukermaa | |
1 | limen kuori raastettuna | |
2½ | dl | Myllyn Paras Puuroriisiä |
2 | keltuaista | |
1 | dl | mascarponea |
Valmistusohje
-
Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
-
Laita kardemumma-palkot, vaniljatanko, vaniljansiemenet, neilikat ja kanelitanko pannulle. Paahda mausteita pari minuuttia, kunnes ne alkavat tuoksua.
-
Lisää pannulle kookosmaito, sokeri, maito ja kuohukermaa. Kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen ja lisää limen raastettu kuori.
-
Sekoita mukaan riisi, pienennä lämpöä ja kypsennä lempeällä lämmöllä välillä sekoittaen, noin 20 minuuttia, kunnes suurin osa maitosekoituksesta on imeytynyt riisiin. Nosta pois liedeltä ja kaada kypsä riisi sopivan kokoiseen uuniastiaan.
-
Sekoita yhteen keltuaiset ja mascarpone. Sekoita mascarpone riisin joukkoon. Paista uunissa 20 minuuttia, kunnes paistoksen pinta kauniin ruskea pinnaltaan.
-
Tarjoa sellaisenaan tai tuoreiden marjojen/hillon kera.
Kommentoi reseptiä