Pääsiäispöydän herkkuleivonnainen on valmistettu ihastuttavasta kauramurotaikinasta, kerroksesta mämmiä ja raikkaasta rahkakuorrutteesta.

Leivo piiras jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottelemaan.

Ainekset 8 annosta

Pohja:
Täyte:
200-250
g
mämmiä (jätä koristeluun muutama lusikallinen)
200
g
maitorahkaa
1
tl
hyvin pestyn limen tai appelsiinin raastettua kuorta
2
munaa
3/4
dl
sokeria tai hunajaa
1
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Ota kauramurotaikina huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen paistamista. Painele sulanut kauramurotaikina halkaisijaltaan 22-24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Esipaista pohjaa 225 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
  3. Lusikoi päälle mämmi ja levitä lusikalla.
  4. Sekoita kulhossa maitorahka, hyvin pesty limen tai appelsiinin raastettu kuori, munat, sokeri tai hunaja ja vaniljasokeri.
  5. Levitä rahkaseos mämmin päälle. Tiputa pieniä mämminokareita vielä pinnalle reunoja pitkin. Vedä terävällä veitsellä mämminokareen välistä, jolloin muodostuu sydän.
  6. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.
  7. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Tarjoa kylmänä.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.