Pääsiäiskakku

Myllyn Paras
  • Tämä pääsiäiskakku resepti on palkittu leivonnaiskilpailussamme.
  • Pääsiäiskakussa on herkullinen marenkipohja.
  • Pääsiäiskakun pinta koristellaan appelsiinipaloilla.
Marenkipohja:
150ghasselpähkinöitä
4munanvalkuaista
2dlsokeria
Täyte:
6liivatelehteä
2rklappelsiinimehua
400gmaustamatonta tuorejuustoa
2dlkinuskikastiketta
1dlkookoskermaa
2dlkuohukermaa
Kakun päälle:
2isoa appelsiinia
1dlappelsiinimehua
1dlhyytelösokeria

Valmistusohje

MARENKIPOHJA:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murskaa pähkinät rouheeksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri vaahtoon. Kääntele jauhetut pähkinät vaahdon joukkoon.

Kaada taikina irtoreunaiseen kakkuvuokaan. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä pohja. 

TÄYTE:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kiehuvassa appelsiinimehussa. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja kookoskerma kulhossa. Lisää liivate ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Sekoita täytteeseen viimeisenä vaahdotettu kerma.

Kaada seos vuokaan marenkipohjan päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

KORISTELU:

Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja paloittele haluamallasi tavalla. Asettele appelsiinipalat pääsiäiskakun päälle. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Sekoita kunnes seos kiehahtaa.

Anna hieman jäähtyä ja levitä appelsiinien päälle. Anna hyytyä hyvin. Irrota pääsiäiskakku vuoasta.

VINKKI: Katso myös Pääsiäisen Rahkapiirakka -reseptimme sekä suosituin juustokakkureseptimme!

Resepti:
Kaisa Vasamaa, Sauvo, ”Pääsiäisen ihanin leivonnainen” kilpailusatoa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)