Tämä pääsiäiskakkuresepti on palkittu leivonnaiskilpailussamme. 

Pääsiäiskakussa on herkullinen marenkipohja ja kakun pinta koristellaan appelsiinipaloilla.

Kakku kruunaa pääsiäisen kahvipöydän ja on myös ihanan kevyt jälkiruoka täyttävän pääsiäisaterian jälkeen!

Ainekset annosta

Marenkipohja:
150
g
hasselpähkinöitä
4
munanvalkuaista
2
dl
sokeria
Täyte:
6
liivatelehteä
2
rkl
appelsiinimehua
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
kinuskikastiketta
1
dl
kookoskermaa
2
dl
kuohukermaa
Kakun päälle:
2
isoa appelsiinia
1
dl
appelsiinimehua
1
dl
hyytelösokeria

Ohje

MARENKIPOHJA:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Murskaa pähkinät rouheeksi.

  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri vaahtoon. Kääntele pähkinät vaahdon joukkoon.

  3. Kaada taikina irtoreunaiseen kakkuvuokaan. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä pohja. 

TÄYTE:

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kiehuvassa appelsiinimehussa. Sekoita tuorejuusto, kinuskikastike ja kookoskerma kulhossa. Lisää liivate ohuena nauhana samalla hyvin sekoittaen. Sekoita täytteeseen viimeisenä vaahdotettu kerma.

  2. Kaada seos vuokaan marenkipohjan päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

KORISTELU:

  1. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi ja paloittele haluamallasi tavalla. Asettele appelsiinipalat pääsiäiskakun päälle. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Sekoita kunnes seos kiehahtaa.

  2. Anna hieman jäähtyä ja levitä appelsiinien päälle. Anna hyytyä hyvin. Irrota pääsiäiskakku vuoasta.

VINKKI: Katso myös Pääsiäisen Rahkapiirakka -reseptimme!

Resepti:
Kaisa Vasamaa, Sauvo, ”Pääsiäisen ihanin leivonnainen” kilpailusatoa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.