Huoneenlämpöiset ja vanhemmat kananmunat vaahtoutuvat kylmiä ja tuoreita paremmin.

Tee kakkupohja etukäteen valmiiksi ja täytä se jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat mehevän täytekakun. 

Kakkupohjaan sopivat parhaiten Myllyn Paras Karkea Vehnäjauho tai Erikoisvehnäjauho, sillä ne eivät paakkuunnu ja niissä oleva karkeampi raekoko tuo ilmavimman tuloksen munavaahdossa. Voit korvata osan jauhoista tummemmilla jauhoilla, esim. sämpyläjauhoilla.

Voit kostuttaa kakun vaniljasokerilla makeutetulla maidolla, laimealla sokeroidulla sitruunamehulla, sitruunalimonadilla, sitruunakivennäisvedellä, siiderillä tai hedelmäsäilyketölkin liemellä, liköörillä saat kostutusliemeen juhlavan säväyksen. 

Koristele kakku samana päivänä kuin tarjoilet, jotta kakun ulkonäkö on mahdollisimman kaunis! 

Pääsiäisvieraille maistuu varmasti tämä herkullinen täytekakku!

Ainekset pieneen pyöreään kakkuvuokaan, 6-8:lle annosta

Pohja:
4
munaa
2
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Leivitykseen:
margariinia
Kostutus:
½-1
dl
maitoa+vaniljasokeria tai laimennettua vaaleaa mehua
Täyte:
3
dl
marjoja, esim. herukoita, vadelmia tms.
2
banaania
1
tlk
säilykepersikkaa (n. 300 g/keskikoko)
Kerma-rahkaseos:
4
dl
kuohukermaa (2 tlk)
½
dl
sokeria
n.1
tl
vaniljasokeria
400
g
(sitruuna)rahkaa (2 tlk)

Ohje

  1. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla.

  2. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa haluamallasi nesteellä lusikan tai siveltimen avulla.

  4. Levitä alimman kakkulevyn päälle marjoja ja banaaniviipaleita ja sen päälle kerma-rahkaa. Aseta keskimmäinen levy päälle, kostuta ja levitä päälle persikkaa pieninä kuutioina sekä kerma-rahkaa. Nosta kolmas levy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä.

  5. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua. Levitä lastalla loppu kerma-rahka kakun päälle ja reunoille ohuelti. Koristele pääsiäisrakein.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.