Granola-pashakakku

Granola-pashakakku
4 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min

Valmista pääsiäiseen herkullinen ja hyvää tekevä granola-pashakakku.

Pasha ja granola muodostavat yhdessä maukkaan kakun pääsiäisen eri juhliin.

8 annosta
Pohja:
70gvoita tai margariinia
3dlItse tehtyä kauragranolaa (Löydät linkin valmistusohjeista.)
Täyte:
5liivatelehteä
2 ½dlvispikermaa
400gsitruunan makuista maitorahkaa
1 ½ dltomusokeria
2tlvaniljasokeria
1dlmantelirouhetta tai hasselpähkinärouhetta
½ sitruunan mehu
Koristeluun:
½sharon
1kiivi
1passionhedelmä
½karambola
muutama anananskirsikka

Valmistusohje

  1. Sulata voi tai margariini ja sekoita Itse tehty kauragranola joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  3. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunan makuinen maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja manteli- tai hasselpähkinärouhe. Tarkista maku.
  4. Purista sitruunan mehu juomalasiin ja kuumenna kiehumispisteeseen mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  5. Levitä seos granolapohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
  6. Koristele hedelmäpaloilla tai hedelmäviipaleilla ja nosta tarjolle.
Resepti:
Hellapoliisi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)