Haettu sivustolta  4.11.2025
  Valmista pääsiäiseen herkullinen ja hyvää tekevä granola-pashakakku.
Pasha ja granola muodostavat yhdessä maukkaan kakun pääsiäisen eri juhliin.
Ainekset 8:lle annosta
Pohja:
      
      70
      
      g
      
      voita tai margariinia
      
      3
      
      dl
      
      Itse tehtyä kauragranolaa  (Löydät linkin valmistusohjeista.)
      
      Täyte:
      
      5
      
      liivatelehteä
      
      2 ½
      
      dl
      
      vispikermaa
      
      400
      
      g
      
      sitruunan makuista maitorahkaa
      
      1 ½ 
      
      dl
      
      tomusokeria
      
      2
      
      tl
      
      vaniljasokeria
      
      1
      
      dl
      
      mantelirouhetta tai hasselpähkinärouhetta
      
      ½ 
      
      sitruunan mehu
      
      Koristeluun:
      
      ½
      
      sharon
      
      1
      
      kiivi
      
      1
      
      passionhedelmä
      
      ½
      
      karambola
      
      muutama ananaskirsikka
      
      Ohje
- Sulata voi tai margariini ja sekoita Itse tehty kauragranola joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
 - Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
 - Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunan makuinen maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja manteli- tai hasselpähkinärouhe. Tarkista maku.
 - Purista sitruunan mehu juomalasiin ja kuumenna kiehumispisteeseen mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
 - Levitä seos granolapohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
 - Koristele hedelmäpaloilla tai hedelmäviipaleilla ja nosta tarjolle.
 
Resepti: 
            
      Hellapoliisi
      Kokeile myös näitä reseptejä
          
      Ajankohtaista ja puheenaiheita
    
        
          R
      
  
  
    
      R
  
  
  
  
  
        
        
        
        
Kommentteja ja keskustelua