Muumiotötteröt

Muumiotötteröt
55 min, josta valmisteluaika 25 min

Ihastuttavat Muumiotötteröt tuovat Halloweenin tunnelmaa! Kääri Wienertaikina tötterölle ja täytä herkullisella kermavaahto-kanelikreemiseoksella. Koristele tötteröt valkoisella sokerikuorrutteella ja hauskoilla, syötävillä koristesilmillä. Silmät voit tehdä myös esimerkiksi valkoisesta sokerikuorrutteesta ja tummista nonparelleista.

6 kpl
1pktMyllyn Paras Wienertaikinalevyjä 500 g
Täyte:
2dlvispikermaa
1prkValio kanelikreemiä
Koristeluun:
valkoista sokerimassaa
syötävät silmät

Valmistusohje

  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi. Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).

  2. Kieritä Wienertaikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle. Voit liimata seuraavan suikaleen kanamunalla seuraavan päälle. Käytä yhteen tuuttiin kolme suikaletta taikinaa.

  3. Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista tuutteja uunin keskitasolla 225-asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.

  4. Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Irrota foliot tuuteista, vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan kanelikreemi. Lusikoi tai pursota täyte tuutteihin.

  5. Koristele muumiotötteröt valkoisella sokerikuorrutteella ja syötävillä silmillä.

VINKKI: Voit halutessasi värjätä täytteen oranssiksi elintarvikevärillä

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)