Tämä amerikkalainen juustokakku sisältää Hokkaido-kurpitsaa eli japanilaista talvikurpitsaa. Hokkaido-kurpitsaa käytetään suurelta osin samalla tavoin kuin tavallista kurpitsaa. Sitä voi keittää, paistaa ja säilöä kuten isoaveljeäänkin. Se soveltuu hyvin myös salaatteihin. Maultaan Hokkaido-kurpitsa on pehmeä ja makeahko.

Vinkkejä Hokkaido-kurpitsan käsittelyyn: Leikkaa ensin ylä- ja alapäästä pois viipaleet. Pane kurpitsa pystyyn ja halkaise keskeltä. Poista siemenet lusikalla ja kuori puolikkaat perunankuorimaveitsellä. Kypsennä 30-45 minuuttia.

Tästä ohjeesta saat erityisesti Halloween-teemaan sopivan juustokakun. Jos juustokakkujen leipominen on sinulle uutta, kannattaa aloittaa vaikkapa klassisesta juustokakustamme, josta saa erilaisilla koristeluilla tyylikkään tarjottavan juhliin kuin juhliin.

Ainekset 10-15:lle annosta

Pohja:
Pohjan päälle:
1-2
dl
kurpitsasosetta
Juustotäyte:
3
dl
kurpitsaa soseutettuna
6
liivatelehteä
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
kananmunan keltuaista
1
dl
vaahterasiirappia
1
tl
jauhettua inkivääriä
2
tl
kanelia
2
kananmunan valkuaista
Päälle:
pieniä kauramuropipareita
kuohukermaa ja hieman vaahterasiirappia

Ohje

  1. Ota sulaneesta taikinasta n. ¼ erilleen ja leivo siitä pieniä pipareita piparimuotteja avuksi käyttäen, esim. Halloween-teemaan sopivia. Ne tulevat lopuksi kakun päälle. Paista niitä 5-10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla. Paina loppu sulanut taikina irtopohjaisen vuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja paista sitä uunin alimmalla tasolla n. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  2. Kuori ja paloittele n. 0,7 kg painoinen kurpitsa. Keitä kurpitsapalat vähäisessä vesimäärässä puolisen tuntia pehmeiksi. Laita sillä aikaa liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi. Soseuta pehmenneet kurpitsapalat. Sulata vedestä pois puristellut liivatelehdet kiehuvan kuumaan soseeseen. Kaada kurpitsa-liivateseos isohkoon kulhoon jäähtymään.

  3. Vaahdota munanvalkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita soseen muut aineet vispaten ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto. Levitä jäähtyneelle kakkupohjalle 1-2 dl kurpitsasosetta ja kaada sen päälle juustotäyte. Anna amerikkalaisen juustokakun kiinteytyä vähintään yön yli jääkaapissa.

  4. Irrota kakku vuoasta tarjoilualustalle. Valuta kakun päälle ohuena nauhana vaahterasiirappia ja pursota kermavaahtoa, koristele pikkupipareilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.