Amerikkalainen kurpitsajuustokakku

Amerikkalainen Kurpitsa-Juustokakku
  • Tämä amerikkalainen juustokakku sisältää Hokkaido-kurpitsaa eli japanilaista talvikurpitsaa. Hokkaido-kurpitsaa käytetään suurelta osin samalla tavoin kuin tavallista kurpitsaa. Sitä voi keittää, paistaa ja säilöä kuten isoaveljeäänkin. Se soveltuu hyvin myös salaatteihin. Maultaan Hokkaido-kurpitsa on pehmeä ja makeahko.
  •  
  • Vinkkejä Hokkaido-kurpitsan käsittelyyn: Leikkaa ensin ylä- ja alapäästä pois viipaleet. Pane kurpitsa pystyyn ja halkaise keskeltä. Poista siemenet lusikalla ja kuori puolikkaat perunankuorimaveitsellä. Kypsennä 30-45 minuuttia.
  •  
  • Tästä ohjeesta saat erityisesti Halloween-teemaan sopivan juustokakun. Jos juustokakkujen leipominen on sinulle uutta, kannattaa aloittaa vaikkapa klassisesta juustokakustamme, josta saa erilaisilla koristeluilla tyylikkään tarjottavan juhliin kuin juhliin.
1 juustokakku, halkaisija n. 24 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Pohjan päälle:
1-2dlkurpitsasosetta
Juustotäyte:
3dlkurpitsaa soseutettuna
6liivatelehteä
400gmaustamatonta tuorejuustoa
2kananmunan keltuaista
1dlvaahterasiirappia
1tljauhettua inkivääriä
2tlkanelia
2kananmunan valkuaista
Päälle:
pieniä kauramuropipareita
kuohukermaa ja hieman vaahterasiirappia

Valmistusohje

Ota sulaneesta taikinasta n. ¼ erilleen ja leivo siitä pieniä pipareita piparimuotteja avuksi käyttäen, esim. Halloween-teemaan sopivia. Ne tulevat lopuksi kakun päälle. Paista niitä 5-10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla. Paina loppu sulanut taikina irtopohjaisen vuoan pohjalle ja paista sitä uunin alimmalla tasolla n. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuori ja paloittele puolikas iso kurpitsa tai kokonainen pienempi hokkaido-kurpitsa lohkoiksi. Keitä ne vähäisessä vesimäärässä puolisen tuntia pehmeiksi. Laita sillä aikaa liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi. Soseuta pehmenneet kurpitsapalat. Sulata vedestä pois puristellut liivatelehdet kiehuvan kuumaan soseeseen. Kaada kurpitsa-liivateseos isohkoon kulhoon jäähtymään.

Vaahdota munanvalkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita soseen muut aineet vispaten ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto. Levitä jäähtyneelle kakkupohjalle 1-2 dl kurpitsasosetta ja kaada sen päälle juustotäyte. Anna amerikkalaisen juustokakun kiinteytyä vähintään yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta tarjoilualustalle. Valuta kakun päälle ohuena nauhana vaahterasiirappia ja pursota kermavaahtoa, koristele pikkupipareilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Vaikuttaa tosi hyvältä. Voisi laittaa isänpäiväksi.