Amerikkalainen kurpitsajuustokakku

Amerikkalainen Kurpitsa-Juustokakku
8 t 45 min, josta valmisteluaika 45 min
  • Tämä amerikkalainen juustokakku sisältää Hokkaido-kurpitsaa eli japanilaista talvikurpitsaa. Hokkaido-kurpitsaa käytetään suurelta osin samalla tavoin kuin tavallista kurpitsaa. Sitä voi keittää, paistaa ja säilöä kuten isoaveljeäänkin. Se soveltuu hyvin myös salaatteihin. Maultaan Hokkaido-kurpitsa on pehmeä ja makeahko.
  •  
  • Vinkkejä Hokkaido-kurpitsan käsittelyyn: Leikkaa ensin ylä- ja alapäästä pois viipaleet. Pane kurpitsa pystyyn ja halkaise keskeltä. Poista siemenet lusikalla ja kuori puolikkaat perunankuorimaveitsellä. Kypsennä 30-45 minuuttia.
  •  
  • Tästä ohjeesta saat erityisesti Halloween-teemaan sopivan juustokakun. Jos juustokakkujen leipominen on sinulle uutta, kannattaa aloittaa vaikkapa klassisesta juustokakustamme, josta saa erilaisilla koristeluilla tyylikkään tarjottavan juhliin kuin juhliin.
1 juustokakku, halkaisija n. 24 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Pohjan päälle:
1-2dlkurpitsasosetta
Juustotäyte:
3dlkurpitsaa soseutettuna
6liivatelehteä
400gmaustamatonta tuorejuustoa
2kananmunan keltuaista
1dlvaahterasiirappia
1tljauhettua inkivääriä
2tlkanelia
2kananmunan valkuaista
Päälle:
pieniä kauramuropipareita
kuohukermaa ja hieman vaahterasiirappia

Valmistusohje

  1. Ota sulaneesta taikinasta n. ¼ erilleen ja leivo siitä pieniä pipareita piparimuotteja avuksi käyttäen, esim. Halloween-teemaan sopivia. Ne tulevat lopuksi kakun päälle. Paista niitä 5-10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla. Paina loppu sulanut taikina irtopohjaisen vuoan pohjalle ja paista sitä uunin alimmalla tasolla n. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  2. Kuori ja paloittele puolikas iso kurpitsa tai kokonainen pienempi hokkaido-kurpitsa lohkoiksi. Keitä ne vähäisessä vesimäärässä puolisen tuntia pehmeiksi. Laita sillä aikaa liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi. Soseuta pehmenneet kurpitsapalat. Sulata vedestä pois puristellut liivatelehdet kiehuvan kuumaan soseeseen. Kaada kurpitsa-liivateseos isohkoon kulhoon jäähtymään.

  3. Vaahdota munanvalkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita soseen muut aineet vispaten ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto. Levitä jäähtyneelle kakkupohjalle 1-2 dl kurpitsasosetta ja kaada sen päälle juustotäyte. Anna amerikkalaisen juustokakun kiinteytyä vähintään yön yli jääkaapissa.

  4. Irrota kakku vuoasta tarjoilualustalle. Valuta kakun päälle ohuena nauhana vaahterasiirappia ja pursota kermavaahtoa, koristele pikkupipareilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Vaikuttaa tosi hyvältä. Voisi laittaa isänpäiväksi.