Leivo piparitaikinasta hauskoja halloween keksejä!

Ainekset 50 annosta

Taikina
Pikeeri
½
dl
valkuaista
dl
tomusokeria
oranssia pastaväriä
Muut koristeluainekset
pieniä syötäviä silmiä
n. 1
rkl
Apteekin salmiakki-mixeriä
70
g
tomusokeria
koristerakeita

Ohje

TAIKINAN LEIPOMINEN

 1. Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön.
 2. Kauli jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi.
 3. Ota muoteilla kuvioita ja laita pellille leivinpaperin päälle. Pärjäät hyvin sydän- ja ympyrämuotilla. Ympyröitä tarvitaan enemmän.
 4. Paista 200 asteessa pipareiden paksuudesta riippuen 5-7 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

KORISTELU

 1. Valmista pikeeri. Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia. 
 2. Laita noin puolet pikeeristä sellaisenaan pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla (3,5 mm) ja värjää loput oranssiksi sekoittamalla joukkoon pastaväriä. Oranssin pikeerin voi annostella pipareiden päälle pienellä lusikalla tai käyttämällä vastaavaa pursotuspussia kuin valkoisessa pikeerissä. Sulje pussi pussinsulkijalla ja teippaa tyllan suuaukko estääksesi pikeeriä kuivumasta ennen käyttöä.
 3. Käännä sydänpiparit siten, että sydämen kärki osoittaa alaspäin. Pursota päälle valkoisella pikeerillä haamun hahmo. Aseta päälle silmäkoristeet tai pursota silmät myöhemmin mustasta kuorrutteesta.
 4. Ota pyöreä pipari ja pursota sen päälle ristiraastiin valkoista pikeeriä muumion sideharsoksi. Toimi silmien kanssa kuten edellä.
 5. Tee pyöreiden pipareiden päälle kurpitsat oranssista pikeeristä. Jätä tilaa kurpitsan kannalle. Anna kuivahtaa ennen mustan kuorrutteen pursottamista.
 6. Ravista mixeripulloa huolellisesti ennen käyttöä. Yhdistä tomusokeri ja salmiakkimixeri. Laita pursotuspussiin, jossa on pieni pyöreä tylla (2 mm).
 7. Pursota pyöreiden pipareiden päälle hämähäkin seittiä muistuttava kuvio. Ripottele halutessasi päälle mustia koristerakeita seittiin tarttuneiksi hyöteisiksi.
 8. Tee mustalla kuorrutteella pursottaen kurpitsoihin silmät, nenä ja suu. Pursota kurpitsalle kanta ja asettele halutessasi päälle vihreitä koristerakeita.
Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.