Muumiotortut

Muumiotortut
3 isoa, 4 pientä
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
n. 300gpaistonkestävää keltaista marmeladia
4banaania
Voiteluun:
1kananmuna
Koristeluun:
isoja ja pieniä koristesilmiä

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Voitele taikinalevyn pitkä reuna vedellä ja siirrä toinen levy noin sentin verran päälle, paina sauma tiiviisti kiinni. Tee vielä kaksi samanlaista levyä.

Levitä marmeladia toiselle puolikkaalle ja aseta pitkittäin puoliksi leikattu banaanin puolikas marmeladin päälle. Leikkaa toinen puoli taikinalevystä parin sentin nauhoiksi puoleenväliin asti. Voitele reuna vedellä ja nostele nauhat ristiin rastiin sekaisin täytteen päälle ja paina tiiviisti kiinni reunaan. Pyöristä tortun suorat kulmat muumiomaiseksi. Tee loput yhdistetyt levyä samoin.

Leikkaa loput kaksi levyä neliöiksi, kauli neliöt hiukan suuremmiksi ja tee pikkumuumiot samoin. Siirrä tortut leivinpaperoidulle pellille ja voitele ne rikkivispatulla kananmunalla.

Paista uunissa 210 asteessa noin 18 minuuttia. Pikkumuumiot kypsyvät 2–3 minuuttia nopeammin.

Aseta silmät täytteen päälle. Nauti lämpiminä.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)