Kiinalaiset kukat

Kiinalaiset kukat

Kevään juhliin ja muutenkin herkkuhetkiin sopivat Lehtitaikinasta leivotut kukat. Juhlaleivonnaisten ulkonäköön kannattaa satsata.  Teet kukat siten, että leikkaat neliöiden kulmiin viillot ja nostat kulmat ylös "kukaksi" täytteen päälle, muista nipistää hyvin kiinni – kostutetuin sormin.  Tässä täytteeksi on tehty maustettu jauhelihatäyte, myös broilerin jauheliha käy.

noin 30 kpl
2pktMyllyn Paras Torttutaikinaa (1 kg)
tai Voitaikinaa (1 kg)
tai Lehtitaikinaa (1 kg)
Täyte:
1rklöljyä
½purjosipulia
1dlMyllyn Paras Pitkäriisiä
tai Villiriisiseosta
2dlvettä
1lihaliemikuutio
1rklsoijakastiketta
½tlinkivääriä
200gjauhelihaa
1tlkananasmurskaa liemineen (n. 100 g)
1tlkherkkusienipaloja liemineen (n. 100 g) tai muita sieniä
1paprika
100gsulatejuustoa
½dlfariinisokeria
½tlviherpippuria
Voiteluun:
munaa
Koristeeksi.
unikonsiemeniä

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan. Valmista täyte niiden sulaessa. Hienonna purjosipuli ja kuullota se kattilassa öljyssä riisin kanssa. Lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua n. 10 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha erikseen pannulla. Lisää riisin joukkoon ruskistettu jauheliha, ananasmurska ja herkkusienipalat liemineen sekä paprikakuutiot. Anna kypsyä vielä n. 10 min. Lisää lopuksi sulatejuusto ja fariinisokeri, mausta sopivaksi.  Puolita lehtitaikinalevyt kahdeksi neliöksi. Mikäli käytät torttu- tai voitaikinalevyjä, kaaviloi niitä ⅓ pidemmiksi, siten että saat yhdestä levystä 3 kpl neliöitä. Voitele taikinaneliöt vedellä ja laita kullekin n. 1 rkl täytettä. Leikkaa neliöiden kulmiin viillot ja nosta kulmat ylös "kukaksi" täytteen päälle. Nipistä hyvin kiinni. Voit valmistaa myös kolmion mallisia pasteijoita, jolloin ne kannattaa voidella munalla. Ripottele kukkien keskelle tai kolmioiden päälle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Terv. Sveitsistä! Kuinka iso tuo leikattu neliö on ja kuinka paljon reunasta pitää sitten olla kun ne viillot leikkaa. Meillä on täällä taikinalevy 42cm x 26cm. Kiitos Mela
Taikinaneliö on noin 9 cm x 9 cm. Viillot tulee leikata sen verran paksuiksi, että taikina ei repeä, kun taikina taitetaan. Viillot voi leikata esim. noin 1 cm päähän laidasta.
Helppo ja tosi hyvänmakuinen "kukka".Kannattaa kokeilla!-leipuri
omassa uunissani pilasin Kiinalaiset kukat 225 asteessa 25 min. ja uunin alatasolla. Kokeilin kuitenkin seuraavan pellillisen kuten tortutkin paistan 15 min. uunin keskitasolla. Tuli eri lehteviä ja sopivan kypsiä!