Piparikulho

Piparikulho
3 kappaletta
1kplMyllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikina (500 g)
valkoista sokerimassaa
sokerikuorrutetta (tuubissa)
karkkeja

Valmistusohje

Ota piparkakkutaikina sulamaan huoneenlämpöön.

Aseta paistonkestävä kulho (tässä tilasivuus n. 6 dl) nurinpäin pellille leivinpaperin päälle. Peitä kulhon pinta foliolla ja painele se mahdollisimman sileäksi kulhon pintaa vasten.

Kauli taikina leivinpaperin päälle levyksi (paksuus 2-3 mm). Kumoa leivinpaperin avulla kulhon päälle. Vedä leivinpaperi irti. Painele taikina kulhoa vasten. Leikkaa ylimääräinen osa alareunasta.

Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Paistoaika voi vaihdella riippuen uunista, taikinan paksuudesta ja käytetystä kulhosta. Laita paistoajan loppuvaiheessa suojaksi alumiinifolio. Näin piparikulho ehtii kypsyä alareunaa myöten, eikä pala päältä. Anna kulhon jäähtyä. Poista sitten folio.

Kulhon sisäpinnan voi vuorata sokerimassalla. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla levyksi ja nosta kulhon sisään. Painele kulhon sisäpintaa vasten ja leikkaa ylimääräinen osa kulhon reunaa myöten.

Jäljelle jäävän sokerimassan voi kaulia uudelleen ja leikata reunamuotilla koristeellisiksi suikaleiksi. Kiinnitä sokerikuorrutteen avulla kulhon ulkoreunaan. Liimaa reunan päälle koristerakeita tai makeisia koristeeksi.

Täytä kulho esimerkiksi konvehdeilla tai piparkakuilla.

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Olipas jännä homma.