Joulupiparit

Joulupiparit
30-40 kpl

Valmistusohje

Sulata taikina jääkaapissa pakkauksessaan yön yli tai levitä taikinalevy/levyt sulamaan huoneenlämpöön n. 45 min, kunnes taikina on riittävän sulanut kaulittavaksi. Kauli taikinalevy/levyt n. 2 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Painele muotilla kuviota taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle.

Paista uunin keskitasolla n. 200-asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helposti, ole tarkkana. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Laita sitä leivinpaperista tehtyyn paperitötteröpursottimeen ja koristele piparit. Tai käytä valmista tuubeissa myytävää sokerivesikuorrutetta. Anna koristelun kuivua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (17)

Moi! Reseptissä voisi vielä selkeämmin kertoa, että kumpi taikinoista on vegaaninen. Itse kuvittelin molempien olevan vegaanisia, kun siitä ei ohjeissa mainittu, mutta ainesluettelon tutkiminen paljasti, että vain laktoositon taikina oli sellainen.
Laktoosittomaan piparitaikinaan käytetään rasvana kasvimargariinia ja tuote on siten vegaaninen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä resepti. Sain siitä tarvittavan tiedon. En tiennyt, että miten sokerikuorrutetta voi tehdä, mutta kun luin reseptin, niin tajusin sen. :)
Mitä vois laittaa sitruunamehun tilalle, kun lapsillani on sitrushedelmä-allergia?
Sitruunamehun sijasta voi laittaa esim. yhden kananmunan valkuaisen tai vettä. Terveisin, kuluttajaneuvonta.
Leivoin 500 piparia. Tosi ihania ja maukkaita.
Hyviä tulee!
hyviä mutta TOSI makeeita
Mahtavia piparit olivat juuri oikean paksuisia!
Piparit paloivat.

Pages