Joululeivonnan SM-voittajat 2022 ovat saaneet jännittäviä leivontahaasteita Myllyn Parhaan Someleipureina 2023 jo vuoden. Tällä kertaa kaksikkomme palaakin matkansa alkulähteille leipomaan kekseliäitä jouluherkkuja Myllyn Parhaan tuotteista. 

Pihla Sallinen eli @metsavadelma sai tässä haasteessa tuotteekseen vegaanisen Myllyn Paras Piparitaikinan ja tehtäväkseen leipoa siitä jotain kekseliästä, helppoa ja herkullista. Jälleen kerran Pihla pisti parastaan ja keksi ihan uudenlaisen tavan käyttää valmista piparitaikinaa kinuskisten piparipatukoiden pohjana. 

"Joulun herkkupöydästäni löytyvät aina perinteiset joulutortut ja piparit, mutta haluan aina myös kokeilla jotain uutta ja leikitellä joulun mauilla. Useimmiten sujautan myös joulupaketteihin jotain pientä makeaa herkkua. Esimerkiksi nämä ihanan kinuskiset piparipatukat ovat oiva vaihtoehto tälle joululle."

Joululeivonnan SM-kisan 2023 hakijoille Pihlalla on selkeä vinkki: 

"Olkaa luovia ja kokeilkaa rohkeasti uusia makuyhdistelmiä sekä koristelutyylejä. Vaikka joulu onkin perinteiden aikaa, tilaa löytyy aina myös uusille ja herkullisille innovaatioille." 

Pistä Pihlan vinkki muistiin, leivo ihania piparipatukoita ja hae Joululeivonnan SM-kisaan omalla reseptilläsi 20.11.2023 loppuun mennessä.

Ainekset noin 20 annosta

Pohjaan
Täytteeseen
1
prk
kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
Kuorrutteeseen
100
g
tummaa suklaata
100
g
valkosuklaata
+ koristeeksi esim. pakastekuivattua vadelmaa

Ohje

  1. Asettele suorakaiteen muotoiseen vuokaan (koko n. 15 x 25 cm) leivinpaperi. 
  2. Kauli sulanut piparitaikina suorakaiteen muotoiseksi ja painele vuoan pohjalle sekä nosta reunoille noin 2 cm korkeuteen. 
  3. Paista 200 °C asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Pohjan paistumista kannattaa tarkkailla, sillä paistoaika voi vaihdella eri uunien välillä
  4. Jäähdytä. 
  5. Levitä kinuski piparipohjan päälle. 
  6. Sulata suklaat ja levitä tumma suklaa kinuskikerroksen päälle. 
  7. Pursota valkosuklaasta sivuttaissuunnassa viivoja tumman suklaakerroksen päälle ja luo kuvio vetämällä tikulla vastakkaisiin suuntiin pystysuunnasta. 
  8. Koristele esimerkiksi pakastekuivatulla vadelmalla. 
  9. Anna suklaan jähmettyä hetki huoneenlämmössä tai tarvittaessa jääkaapissa. Älä kuitenkaan jähmetä sitä kokonaan ennen leikkaamista. 
  10.  Leikkaa piirakka sivuttaissuunnassa patukan mallisiksi paloiksi tai vaihtoehtoisesti annospaloiksi. Anna herkullisena muistamisena tai tarjoile kahvipöydän takuuvarmana herkkuna.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2023 Pihla Sallinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.