Ainekset 3 annosta

¼
dl
valkuaista
dl
tomusokeria
koristerakeita ja nonparelleja
lahjanauhaa
suklaatikkuja, karkkeja, konvehteja

Ohje

  1. Ota piparkakkutaikina sulamaan huoneenlämpöön. Kun taikina on sulanut, mutta yhä viileää, aloita leipominen. Muovaa taikina tasaiseksi palloksi. Erota pala taikinaa ja kauli leivinpaperin päälle levyksi. Leikkaa levystä ympyrä (halkaisija 20 cm) esimerkiksi nurinpäin käännetyn kulhon avulla. Leikkaa ympyrän sisälle toinen ympyrä (halkaisija 18 cm) pienemmän kipon avulla. Poista keskiosa, jolloin jäljelle jää rengas.
  2. Tee samalla tavalla kaksi muuta rengasta. Paista ne yksitellen 200 asteessa noin 8 minuuttia. Yhdistä jäljelle jäänyt taikina ja leivo siitä pikkupipareita, joista tulee kranssien koristeet: sydämiä, tähtiä, lumihiutaleita jne. Anna piparkakkujen jäähtyä ennen koristelemista.
  3. Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia. Laita kuorrute pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (2 mm) tai pakastuspussiin, jonka päähän leikkaat pienen aukon. Koristele pikkupiparit kuorrutteella ja ripottele pinnalle nonparelleja ja koristerakeita. Anna koristepursotuksen kovettua ennen kranssien kokoamista. Säästä loput sokerikuorrutteesta pipareiden kiinnittämiseen. Suojaa tyllan pää huolellisesti teipillä, jotta kuorrute ei pääse kuivumaan. Säilytä jääkaapissa.
  4. Kiinnitä renkaaseen nauha, jos haluat tehdä kranssista ripustettavan mallin. Liimaa sitten sokerikuorrutteen avulla renkaaseen koristeita: suklaatikkuja, pipareita ja karkkeja. Jos kranssi on tarkoitettu ripustettavaksi, käytä kiinnittämiseen runsaasti kuorrutetta. Laita koristeita kerroksittain ja suorita kiinnittäminen vaiheittain, jotta alemmat koristeet ehtivät kiinnittyä ennen kuin liimaat päälle seuraavia.
Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.