Itse tehty piparijäätelö piparikupeista

Itse tehty piparijäätelö piparikupeista
1 t 45 min, josta valmisteluaika 45 min

Someleipuri Leenan lempparijätski on ehdottomasti Cookie Dough, ja taikinoista hän rakastaa eniten mausteista piparitaikinaa. Milläpä muulla makupalalla tämä leidi siis aloittaisi joulun odotuksen kuin itse tehdyllä piparijäätelöllä – testaa sinäkin ja ihastu!

20 piparikuppia
Piparikupit:
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g) (jätä osa jäätelöön)
Piparijäätelö:
1tlk (397 g)kondensoitua maitoa (tai kondensoitua kookosmaitoa)
dlvispikermaa (tai kauravispiä)
n. 1½dlpieniä palloja Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinasta
½dlsuklaahippuja
1tlkanelia

Valmistusohje

Piparikupit (n. 20 kpl)

  1. Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin tunti ja lämmitä uuni 200 °C asteeseen.

  2. Kauli ja leikkaa taikinasta isolla piparimuotilla (⌀ 8 cm) noin 20 kukkaa. Säästä loppu taikina jäätelön valmistukseen.

  3. Asettele kukat ylösalaisin käännetyn muffinssivuoan päälle ja paina terälehdet varoen vuoan reunoja vasten.

  4. Paista 5–9 minuuttia kauniin ruskeiksi ja anna jäähtyä ennen irrotusta.

Piparijäätelö

  1. Vaahdota kerma, lisää kondensoitu maito ja sekoita joukkoon käännellen.

  2. Pyörittele piparitaikinasta reilusti pieniä pallosia ja lisää jäätelöseoksen joukkoon.

  3. Lisää suklaahiput ja kaneli. Sekoita käännellen.

  4. Jäädytä jäätelöä pakastimessa vähintään 8 tuntia mutta mielellään yön yli.

  5. Pyöritä jäätelöstä reilu pallo piparikuppiin ja tarjoile sellaisenaan tai koristele vaikkapa piparimuruilla tai kinuskikastikkeella.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Leena Taivalsaari

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)