Helpot jäätelöleivokset

Helpot jäätelöleivokset
Keksipohjat:
2pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa
Mansikkaraidat:
175gmansikoita
½dlglukoosisiirappia
Mustikkaraidat:
175gmustikoita
½dlglukoosisiirappia
Vaniljajäätelö:
2munaa
¾dlsokeria
2dlvispikermaa
¾dlglukoosisiirappia
1vaniljatanko
Pinnalle:
tuoreita marjoja
tomusokeria

Valmistusohje

Ota taikinat sulamaan huoneenlämpöön. Kauli kumpikin taikina leivinpaperin päälle ympyräksi (halkaisija 26 cm). Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Soseuta mansikat ja mustikat erikseen. Sekoita glukoosisiirappi kumpaankin marjasoseeseen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota vispikerma (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä). Sekoita kermavaahtoon glukoosisiirappi. Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa kahtia ja kaavi sisältä siemenet vaahdon joukkoon. Yhdistä vaahdot keskenään.

Nosta keksilevy tasaisen alustan päälle. Laita alle alumiinifolio ja taita folion reunat tueksi keksipohjan ympärille. Kaada vaniljatäyte pohjan päälle. Valuta marjasoseita raidoiksi vaniljatäytteen joukkoon. Tee lusikalla vetoja ristiin rastiin täytteen poikki, jotta marjasoseet sekoittuvat osittain vaniljatäytteen kanssa. Laita pakastimeen tunniksi, jotta pinta kohmettuu. Paina sen jälkeen päälle toinen keksilevy. Jäädytä pakastimessa yön yli.

Anna jäätelökakun seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia, jotta saat leikattua siitä siistejä paloja. Voit koristella päällisen marjoilla ja tomusokerilla ja tarjoilla kakkuna tai leikata valmiiksi annospaloiksi. Halutessasi voit työntää kakkupalan sivureunasta täytteen keskelle puutikun ja nauttia tikkujäätelön tapaan.

VINKKI: Täytteen voi korvata valmiilla jäätelöllä (noin 2 litraa). Jäätelöä sulatetaan sen verran, että sen voi levittää keksipohjan päälle ja jäädytetään uudelleen pakastimessa.

Resepti:
Kinuskikissa, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)