Ainekset 8 annosta

Keksipohjat:
Mansikkaraidat:
175
g
mansikoita
½
dl
glukoosisiirappia
Mustikkaraidat:
175
g
mustikoita
½
dl
glukoosisiirappia
Vaniljajäätelö:
2
munaa
¾
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
¾
dl
glukoosisiirappia
1
vaniljatanko
Pinnalle:
tuoreita marjoja
tomusokeria

Ohje

  1. Ota taikinat sulamaan huoneenlämpöön. Kauli kumpikin taikina leivinpaperin päälle ympyräksi (halkaisija 26 cm). Paista keksipohjia 200 asteessa noin 10 minuuttia.

  2. Soseuta mansikat ja mustikat erikseen. Sekoita glukoosisiirappi kumpaankin marjasoseeseen.

  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota vispikerma (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä). Sekoita kermavaahtoon glukoosisiirappi. Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa kahtia ja kaavi sisältä siemenet vaahdon joukkoon. Yhdistä vaahdot keskenään.

  4. Nosta keksilevy tasaisen alustan päälle. Laita alle alumiinifolio ja taita folion reunat tueksi keksipohjan ympärille. Kaada vaniljatäyte pohjan päälle. Valuta marjasoseita raidoiksi vaniljatäytteen joukkoon. Tee lusikalla vetoja ristiin rastiin täytteen poikki, jotta marjasoseet sekoittuvat osittain vaniljatäytteen kanssa. Laita pakastimeen tunniksi, jotta pinta kohmettuu. Paina sen jälkeen päälle toinen keksilevy. Jäädytä pakastimessa yön yli.

  5. Anna jäätelökakun seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia, jotta saat leikattua siitä siistejä paloja. Voit koristella päällisen marjoilla ja tomusokerilla ja tarjoilla kakkuna tai leikata valmiiksi annospaloiksi. Halutessasi voit työntää kakkupalan sivureunasta täytteen keskelle puutikun ja nauttia tikkujäätelön tapaan.

VINKKI: Täytteen voi korvata valmiilla jäätelöllä (noin 2 litraa). Jäätelöä sulatetaan sen verran, että sen voi levittää keksipohjan päälle ja jäädytetään uudelleen pakastimessa.

Resepti:
Kinuskikissa, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.