Jäädytetty vadelmatiramisu

Jäädytetty vadelmatiramisu

Jäätelöä apuna käyttäen syntyy nopeasti ja kätevästi ”tiramisu”. Pohja on tehty valmiista kauramurotaikinasta. Amaretto kruunaa misun maun. Säilyy kätevästi pakastimessa tarjoiluun asti.

noin 8 annosta
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
Täyte:
3dlespressokahvia
Amaretto-likööriä
1lvaniljajäätelöä
n.1lvadelmia

Valmistusohje

Vuoraa suorakaiteen muotoinen noin 1½ litran leipävuoka leivinpaperilla, johon lopulta kokoat tiramisun. Sulata taikinalevyt ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Painele ja muotoile molempia levyjä hieman, vuoan pohjan kokoisiksi levyiksi. Paista levyt 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia. Jäähdytä ritilällä. Valmista kahvi ja terästä liköörillä makusi mukaan. Pehmennä jäätelö. Nosta vuoan pohjalle toinen murotaikinalevyistä. Kostuta levy kunnolla kahvilla. Levitä puolet pehmenneestä vaniljajäätelöstä murotaikinalevyn päälle. Aseta pinnalle toinen levy ja kostuta myös se hyvin kahvilla. Asettele päälle puolet vadelmista. Levitä päälle loput jäätelöstä ja asettele pinnalle loput vadelmat. Peitä huolella ja jäädytä pakastimessa vähintään 4 tunnin ajan tai mieluiten yön yli. Kumoa jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Ihan älyttömän hyvää!
Hmmm...aion kokeilla, mutta kuvassa se näyttää ihanalta! Nammm!
Ihan huippu hyvää! Kannattaa tehdä, saat suuren nautinnon!