Jäätelöä apuna käyttäen syntyy nopeasti ja kätevästi ”tiramisu”.

Pohja on tehty valmiista kauramurotaikinasta.

Amaretto kruunaa misun maun.

Säilyy kätevästi pakastimessa tarjoiluun asti.

Ainekset noin 8 annosta annosta

Täyte:
3
dl
espressokahvia
Amaretto-likööriä
1
l
vaniljajäätelöä
n.1
l
vadelmia

Ohje

  1. Vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen noin 1½ litran leipävuoka, johon kokoat tiramisun.
  2. Sulata taikinalevy, jaa se kahteen osaan ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Painele ja muotoile molemmat levyt vuoan pohjan kokoisiksi. Paista levyt 225-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
  3. Valmista kahvi ja terästä halutessasi liköörillä makusi mukaan. Pehmennä jäätelö. Nosta vuoan pohjalle toinen kauramurotaikinalevyistä. Kostuta levy kunnolla kahvilla. Levitä puolet pehmenneestä vaniljajäätelöstä kauramurotaikinalevyn päälle. Aseta pinnalle toinen levy ja kostuta myös se hyvin kahvilla. Asettele päälle puolet vadelmista.
  4. Levitä päälle loput jäätelöstä ja asettele pinnalle loput vadelmat. Peitä huolella ja jäädytä pakastimessa vähintään 4 tunnin ajan tai mieluiten yön yli. Kumoa jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.