Tiramisutorttu marjoilla

Tiramisutorttu marjoilla
  • Marjainen misu on suomalainen muunnos tiramisusta.
  • Suositun tiramisun valmistamiseen käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa, se on tyypiltään pehmeä tuorejuusto jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna.
  • Muista kostuttaa misu sopivan huolella.
  • Misuun sopivat hyvin myös vadelmat, mansikat, kirsikat tai herukat.
piirakkavuoallinen, halkaisija 25-28 cm
Torttupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Kypsälle pohjalle:
1dlvahvaa (maito)kahvia
3rklmarsalaviiniä tai Disaronno-likööriä
2-3dlkarpalohilloa
2-3dlkarpaloita
Täytevaahto:
2kananmunan keltuaista
¾dlsokeria
1tlkmascarpone-juustoa (250 g)
2rklvahvaa kahvia
2kananmunan valkuaista
Koristeeksi:
½dltummaa kaakaojauhetta
1-2dlkarpaloita
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Valmista täytevaahto. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, kylmä kahvi ja likööri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä varovasti nostellen täytteeseen.

Kostuta torttupohja kahvi + likööriliemellä hyvin. Levitä päälle karpalohillo sekä kerros karpaloita ja sen päälle täytevaahto. Sihtaa päälle paksu kerros tummaa kaakaojauhetta, koristele vielä karpaloilla ja sitruunamelissan lehdin, kesällä marjojen omin lehdin.

VINKKI: Kokeile vadelmilla, mansikoilla, kirsikoilla tai herukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)