Uunijäätelö Kauramuropohjaan

Uunijäätelö Kauramuropohjaan

Uunijäätelö syntyy kätevästi valmiista Kauramurotaikinasta. Uunijäätelön tekeminen on vaivatonta: osta vain pakastetaikina sekä jätski ja poimi tai osta vadelmat tai muut marjat. Pohjan voi paistaa hieman aiemminkin, uunijäätelöosuus tehdään juuri ennen tarjoilua. Katso video ohjeen alta, kuinka Arttu Harkki ja Arja Elina Laine valmistivat tämän uunijäätelön.

piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, esim. sydämen muotoinen, noin 10:lle
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Leivitykseen:
voita
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kypsälle pohjalle:
n.1dlvadelma- tai punaherukkamehua
2-3dlvadelmasurvosta
n.5dlvadelmia ja punaherukoita
1lvaniljajäätelöä
Marenki:
4kananmunan valkuaista
2dlsokeria

Valmistusohje

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle vadelmasurvos. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota jäätelöstä paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle marjojen kanssa. Peitä jäätelö hyvin marenkivaahdolla ja nosta vuoka 250-asteisen uunin toiseksi ylimmälle tasolle 3 - 4 minuutiksi eli kunnes marenkihuiput saavat vähän väriä. Tarjoile heti.

VINKKI: Voit tehdä saman karviaisilla, mustikoilla tai puolukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)