Puolukoiden kirpeys ja marengin makeus ovat parhaimmillaan yhdessä.
Kauramurotaikina sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa, mutta voit käyttää myös valmista Pyöreää Piirakkataikinaa tai leipoa piirakkapohjan itse reseptin ohjeella.
Kauramurotaikina: Ota Kauramurotaikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Tai valmista oma taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.
Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti: Levitä puolukat piirakkapohjalle. Paista puolukkapiirakan pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min.
Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota torttu pois uunista n. 20 minuutin kuluttua ja levitä marenki tämän lähes kypsän tortun päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi.
Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 min niin kauan, että marenki saa kauniin värin.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Marenki tortun kuorrutteena
Tässä reseptissä marenki ruskistetaan uunissa pinnaltaan kevyesti, se jää sisältä joustavaksi/pehmeäksi, eikä sen ole tarkoitus olla rapeaa.
Marenki on kuorrutteena tortussa, jolloin siihen otetaan paistossa vain kaunis väri pintaan. Tällöin se jää pehmeäksi sisältä. Myös uunin ominaisuudet saattavat vaikuttaa paistoaikaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuuluisiko marengin olla rapea? Kokeilin piirakan ja marenki jäi joustavaksi. Vai kovettuuko se kun on jäähtynyt? Vai teinkö jotain väärin? Vatkasin valkuaiset ja sokerin kovaksi vaahdoksi ja otin piirakan uunista ja lisäsin vaahdon ja takas uuniin.
Aattelin kokeilla ja tämähän on oikein herkullista. Laitoin puolukoita hieman(2 dl) enemmän eikä se haitannut tahtia.Oikea arvosana olis 8 ja 1/2.Ajan kanssa pitää olla tarkka ettei reunat ruserru liikaa.En laittanut alimmalle tasolle niin siksi hieman käpsähti.Täytyy maistattaa lapsilla,heiltä kuuluu totuus..