Puolukka-marenkitorttu

Puolukka-marenkitorttu

Puolukoiden kirpeys ja marengin makeus ovat parhaimmillaan yhdessä. Kauramurotaikina sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa, mutta voit käyttää myös valmista Pyöreää Piirakkataikinaa tai leipoa piirakkapohjan itse.

1pktMyllyn Paras Pyöreää Kauramurotaikinaa (380 g)
TAI valmista taikina itse
Murotaikina itse tehden:
100gvoita tai margariinia
1dlsokeria
3kananmunan keltuaista
dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Päälle:
3dlpuolukoita
1dlsokeria
3kananmunan valkuaista

Valmistusohje

Kauramurotaikinasta: Ota Kauramurotaikina sulamaan. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tai valmista oma taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle. Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti: Levitä puolukat piirakkapohjalle. Paista puolukkapiirakan pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min. Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota torttu pois uunista n. 20 minuutin kuluttua ja levitä marenki tämän lähes kypsän tortun päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 min niin kauan, että marenki saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Marengin pitäisi olla paljon pidempään uunissa. Meillä oli n. 10 minuuttia pidempään kuin ohjeessa ja silti jäi raa'aksi...
Marenki on kuorrutteena tortussa, jolloin siihen otetaan paistossa vain kaunis väri pintaan. Tällöin se jää pehmeäksi sisältä. Myös uunin ominaisuudet saattavat vaikuttaa paistoaikaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämä oli todella hyvää, tykkäsin paljon itse tehdystä pohjasta.
Kuuluisiko marengin olla rapea? Kokeilin piirakan ja marenki jäi joustavaksi. Vai kovettuuko se kun on jäähtynyt? Vai teinkö jotain väärin? Vatkasin valkuaiset ja sokerin kovaksi vaahdoksi ja otin piirakan uunista ja lisäsin vaahdon ja takas uuniin.
Piirakan kuorrutteena olevasta marengista ei tule rapeaa, vaan se jää joustavaksi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Todella hyvä. Myös silmänruokaa....
Aivan mahtava, koko perhe oli samaa mieltä että hyvältä maistuu.
Aattelin kokeilla ja tämähän on oikein herkullista. Laitoin puolukoita hieman(2 dl) enemmän eikä se haitannut tahtia.Oikea arvosana olis 8 ja 1/2.Ajan kanssa pitää olla tarkka ettei reunat ruserru liikaa.En laittanut alimmalle tasolle niin siksi hieman käpsähti.Täytyy maistattaa lapsilla,heiltä kuuluu totuus..