Puolukoiden kirpeys ja marengin makeus ovat parhaimmillaan yhdessä.

Kauramurotaikina sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa, mutta voit käyttää myös valmista Pyöreää Piirakkataikinaa tai leipoa piirakkapohjan itse reseptin ohjeella.

Ainekset 8-10:lle annosta

TAI valmista taikina itse
Murotaikina itse tehden:
100
g
voita tai margariinia
1
dl
sokeria
3
kananmunan keltuaista
1
tl
leivinjauhetta
Päälle:
3
dl
puolukoita
1
dl
sokeria
3
kananmunan valkuaista

Ohje

  1. Kauramurotaikina: Ota Kauramurotaikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Tai valmista oma taikina: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot ja hiutaleet taikinaan. Levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle.

  3. Molemmissa vaihtoehdoissa jatka seuraavasti: Levitä puolukat piirakkapohjalle. Paista puolukkapiirakan pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 min.

  4. Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota torttu pois uunista n. 20 minuutin kuluttua ja levitä marenki tämän lähes kypsän tortun päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi.

  5. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 min niin kauan, että marenki saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Marenki tortun kuorrutteena

Tässä reseptissä marenki ruskistetaan uunissa  pinnaltaan kevyesti, se jää sisältä joustavaksi/pehmeäksi, eikä sen ole tarkoitus olla rapeaa. 

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.