Puolukkakukko

Puolukkakukko
1 iso tai 6 annoskukkoa
200gvoita
1dlfariinisokeria
1iso (100 g) peruna keitettynä
dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
1dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte:
6-8dlpuolukoita
3-4rklMyllyn Paras Ruiskorppujauhoja
4-5rklfariinisokeria

Valmistusohje

Lisää pehmeään voihin sokeri, soseutettu peruna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi. Voitele noin 20 cm:n vuoka voilla. Levitä ⅔ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää vuokaan kokonaiset sokeroidut puolukat. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Taputtele loput taikinasta vuoan kokoiseksi kanneksi ja peitä sillä marjat. Pistele pinta haarukalla ja liitä reunat tiiviisti yhteen. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 - 40 minuuttia. Annoskukot kypsyvät 30 minuutissa. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti:
Kirsti Eskelinen, Suonenjoki

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)