Croissant-flan

Croissant-flan
10 t 35 min, josta valmisteluaika 30 min

Croissantin ja crème brûléen yhdistelmä. Tuhatlehtinen reunus ja täyteläinen kaneli-tähtianistäyte vaativat hieman näpräilyä. Mainio jälkiruoka, jonka voi valmistaa vaikka edellisenä päivänä.

Annoksia: 6-8
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa
1kanamuna voiteluun
Täyte:
3dlkuohukermaa
3dltäysmaitoa
½tlvaniljauutetta
1tlmaissitärkkelystä
dlsokeria
ripaus kanelia
1tähtianis
8kananmunankeltuaisia
Viimeistelyyn:
sokeria

Valmistusohje

  1. Leikkaa voitaikinasta halkaisijaltaan noin 10 cm:n ympyröitä. Painele kipon pohjalle.

  2. Voitele taikinat kanamunalla ja siirrä hetkeksi kylmään jäähtymään.

  3. Paista taikinat 220-asteisessa uunissa läpikypsiksi noin 10-12 minuuttia. Pidä kypsät taikinakupit vielä astioissaan. Anna uunin jäähtyä 100-asteiseksi. 

  4. Yhdistä kerma, maito, vaniljauute, maissitärkkelys, sokeri ja mausteet kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna maustua 15 minuuttia.

  5. Erottele kananmunankeltuaiset kulhoon ja kaada hieman jäähtynyt kerma-maitoseos siivilän läpi kulhoon keltuaisten joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.

  6. Kaada täyte kypsennettyihin voitaikinakippoihin. Siirrä kupit takaisin 100-asteiseen uuniin ja anna täytteen hyytyä noin 45 minuuttia.

  7. Anna kuppien jäähtyä ja nosta pois kypsennysastioista. Ripottele pinnalle ohut kerros sokeria ja karamellisoi pinta polttolampulla.      

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)