Kuumenna mustaherukat ja vesi kiehuvaksi. Soseuta ja siivilöi. Lisää vettä sen verran että soseutettua mustaherukkaa on 6 desiä.
Kaada sose ja sokeri kattilaan, kummenna kiehuvaksi sekoitellen. Lisää agaragar-jauhe hyvin sekoittaen ja keitä 2 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä 5 minuuttia ja kaada marmeladiseos kaksinkertaisella kelmulla vuorattuun vuokaan (18 x 21 cm).
Anna marmeladin jähmettyä huoneenlämmössä 1–2 vrk.
Paloittele ja pyöritä palat hienokiteisessä sokerissa juuri ennen kuin tarjoat.
Säilytä huoneenlämmössä.
Hiukan pehmeämpi marmeladi valmistuu samalla reseptillä: vähennä sokerin määrä 3 dl:aan ja agaragar-jauheen määrä 2 rkl.
Onkohan noi nestemäärät oikein tai pitäisikö niitä tarkistaa per vaihe? Vettä ei nimittäin todellakaan tarvinnut lisätä eikä marjoista tullut ollenkaan sosemaista ohjeen perusteella tehtynä.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Marjat kuumennetaan 4 dl vettä, jonka jälkeen ne soseutetaan sekä siivilöidään. Vettä voi lisätä sen verran lisää, että kokonaisnestemääräksi tulee yhteensä 6 dl.
Ohje mukavan yksinkertainen, mutta lopputulos ei ollut kuvan mukainen kuivahko marmeladi, vaikka ohjetta seurasi pilkulleen. Muistuttaa enemmän leivän päälle levitettävää marmeladia. Seisoi kaksi päivää huoneenlämmössä.