Mustaherukkamarmeladi

Mustaherukkamarmeladi
42-50 palaa
300gmustaherukoita
4dlvettä
5dlsokeria
2 ½rklagaragar-jauhetta

Valmistusohje

Kuumenna mustaherukat ja vesi kiehuvaksi. Soseuta ja siivilöi. Lisää vettä sen verran että soseutettua mustaherukkaa on 6 desiä.

Kaada sose ja sokeri kattilaan, kummenna kiehuvaksi sekoitellen. Lisää agaragar-jauhe hyvin sekoittaen ja keitä 2 minuuttia sekoitellen. Jäähdytä 5 minuuttia ja kaada marmeladiseos kaksinkertaisella kelmulla vuorattuun vuokaan (18 x 21 cm).

Anna marmeladin jähmettyä huoneenlämmössä 1–2 vrk.

Paloittele ja pyöritä palat hienokiteisessä sokerissa juuri ennen kuin tarjoat.

Säilytä huoneenlämmössä.

Hiukan pehmeämpi marmeladi valmistuu samalla reseptillä: vähennä sokerin määrä 3 dl:aan ja agaragar-jauheen määrä 2 rkl.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)