Kauracrunchy suklaafudget

Kauracrunchy suklaafudget
n. 25 palaa tai pientä sydäntä (3x3 cm)
Kauracrunchy:
½dlkookosöljyä tai voita
½dlhunajaa
3dlPikakaura+Kuitu Hiutale 500 g
1dlkookoshiutaleita
1tlvaniljasokeria
Fudge:
400gtummaa suklaata
1tlkmakeutettua kondensoitua maitoa
1dlkuivattuja karpaloita
1dlpähkinäsekoitusta

Valmistusohje

Sulata rasva paistinpannulla liedellä, sekoita joukkoon kaikki hiutaleet ja vaniljasokeri. Anna seoksen paahtua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n. 5 min. Anna jäähtyä.

Paloittele ja sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti puoli minuuttia kerrallaan mikroaaltouunissa. Lisää sulaan suklaaseen kondensoitu maito ja sekoita seos tasaiseksi.

Hienonna karpalot ja pähkinät ja sekoita rouheet suklaamassaan. Sekoita massaan vielä puolet kauracrunchyannoksesta.

Aseta leivinpaperi suorakaiteen muotoiseen vuokaan, n. 10 x 25 cm tai kahteen pienempään vuokaan. Voit öljytä vuoan tai vuorata sen voipaperilla. Levitä pohjalle ohut kerros kauracrunchya. Kaada suklaamassa päälle paksuksi 2–3 cm kerrokseksi. Levitä pinta tasaiseksi kuumalla veitsellä. Laita massa kovettumaan jääkappiin ainakin tunniksi. Leikkaa kovettunut massa n. 3 x 3 cm neliöiksi tai ota pienellä sydänmuotilla (esim. piparimuotilla) levystä pieniä sydämiä. Voit myös valmistaa fudget suoraan pieniin silikonisiin (sydän)muotteihin, mikäli sellaisia on käytössä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)