Piparikuusi on hauskannäköinen joulukoriste kotiin ja toimii myös joulukalenterina: Joka päivä saa syödä yhden piparin! Leivo erikokoisia tähtipipareita ja tee jokaiseen keskelle reikä ennen paistamista. Kuorruta valmiit piparit ja kokoa niistä kuusi. Kuusen runkona toimii ohuehko keppi. Maistuvaa joulunodotusta!

Ainekset 24 annosta

Ohje

  1. Levitä taikinalevy/-levyt sulamaan huoneenlämpöön noin 45 minuutiksi. Kauli taikinalevy/-levyt n. 3 - 4 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle.
  2. Painele erikokoisilla tähtimuoteilla (paras olisi sarja näitä) kuvioita taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Voit leikata piparit myös terävällä veitsellä. Tee kaikkiin puuksi tuleviin pipareihin keskelle riittävän iso reikä. Varmista, että reikä on yhtä suuri kuin keppi, jonka ympärille aiot koota piparikuusen.
  3. Paista piparikuusen pipareita uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5 - 7 min. Piparit palavat helposti, joten ole tarkkana.
  4. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Laita kuorrutus leivinpaperista tehtyyn paperitötteröpursottimeen ja koristele piparit kalenterinumeroin 1 - 24. Voit myös käyttää valmista tuubeissa myytävää sokerivesikuorrutetta. Anna koristelun kuivua.
  5. Laita tähtipiparit puuksi sopivankokoiseen keppiin. Piparikuusi on valmis!
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.