Piparirahka

Piparirahka
1 t 20 min, josta valmisteluaika 20 min

Leivo pakastepiparkakkutaikinasta annos pipareita, osa pipareista murskataan karkeaksi rouheeksi rahkan joukkoon, osa käytetään annosten päälle koristeeksi ja loput voi tarjoilla erikseen.

Piparien murustus onnistuu mainiosti perunasurvimella, painele pipareita kapeassa ja korkeassa astiassa, esimerkiksi mittakannussa, karkeaksi muruksi.

Voit säädellä rahkan koostumusta kerman määrällä. Mitä enemmän kermaa käytät, sitä kuohkeampi ja täyteläisempi rahkasta tulee.

Piparit:
1pktMyllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa
tai Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
Rahkaseos:
1dlkuivattuja pehmeitä taateleita tai viikunoita
1dlkuivattuja papaija- ja/tai mangopaloja
1dlkuivattuja karpaloita
½-¾dlsitruunamehua tai sitruslikööriä (esim. Cointreau tai Limoncello)
2-3dlvispi- tai kuohukermaa (voi olla laktoositon)
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
300-500gmaitorahkaa (1-2 tlk)
Koristelu:
hedelmäpaloja, pipareita

Valmistusohje

Pilko taateli tai viikunat pieniksi paloiksi. Laita hedelmäpalat ja karpalot maustumaan sitruunamehuun tai sitruslikööriin siksi ajaksi, kun piparitaikina sulaa ja leivot piparit.

Sulata piparitaikina. Leivo siitä pakkauksen ohjeen mukaan haluamasi muotoisia pipareita ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Tarvitset rahkaan 150 g pipareita. Kauneimmat pienet piparit voi säästää koristepipareiksi annosten päälle.

Vispaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa, lisää joukkoon vatkaten rahka.

Murusta 150 g jäähtyneitä pipareita karkeaksi muruksi, saat noin 3 dl murua. Sekoita ne rahkan joukkoon. Valuta hedelmäpaloista ylimääräinen neste pois ja lisää palat rahkan joukkoon.

Jaa rahka jälkiruokamaljoihin, piparikuppeihin tai laita rahka tarjolle yhteen isoon tarjoiluastiaan.

Voit myös pakastaa valmiin piparirahkan pakastuksen kestävissä annosvuoissa tai isossa kakkuvuoassa (esim. silikoni), jolloin saat valmistettua etukäteen jouluisia jäädykejälkiruokia pakastimeen. Kun tarjoilet jäädykejälkiruokaa, ota se pehmenemään jääkaappiin ennen tarjoilua (jäädykeannokset n. 20 minuuttia jäädykekakku n. 1 tunti ennen tarjoilua)

Koristele piparirahka-annokset ennen tarjoilua kuivatuilla hedelmäpaloilla ja leipomillasi piparikoristeilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)