Vaniljakiisseli

15 min, josta valmisteluaika 10 min
- Vaniljakiisseli on helppo tehdä itse.
- Kuumenna ensin maito, mikäli teet sen kattilassa, sekoita koko ajan, jottei se pala pohjaan.
- Jos kuumennat maidon mikrossa, tee se isossa kulhossa ja tarkkaile, että se ei kuohu yli.
- Sekoita perunajauhot pieneen maitotilkkaan ja sekoita seos kiehuvan maidon joukkoon, tämän jälkeen ei saa enää vispata (sitkistyy) tai kuumentaa (löystyy).
5 | dl | maitoa |
1 | rkl | sokeria |
2-3 | rkl | perunajauhoja |
1 | kananmunan keltuainen | |
1 | tl | vaniljasokeria |
Valmistusohje
-
Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa liedellä tai mikroaaltouunissa (noin 4 min) sekoittaen sitä. Lisää sokeri ja tilkkaan maitoa liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Älä kuumenna enää.
-
Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri ja anna kastikkeen jäähtyä.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (29)
Hyvä vaniljakiisselin ohje
ihmettelin perunajauhoa? yleensä maitopohjaisiin käytetään maissijauhoa
Kiisselin koostumus on kuin räkää, mutta maku on kohdallaan.
Paremman koostumuksen kiisselistä saa kun kaikki muut ainekset paitsi vaniljasokeri sekoitetaan vispilällä kattilassa huoneenlämpöisinä ja kiehautetaan koko ajan sekoittaen. Kun on sopivaa koostumukseltaan tai viimeistään kun ensimmäinen kupla pulpahtaa, otetaan pois levyltä, lisätään vaniljasokeri ja sekoitetaan kevyesti. Kannattaa välttää turhaa vatkaamista.
Voiko tätä kiisseliä käyttää piirakoissa eli kestääkö miten paistamista?
Kiisseliä voi käyttää piirakoissa, mutta on hyvä lisätä yksi keltuainen kiisseliin, ettei se jää löysäksi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Onko tuo kananmunan keltuainen pakollinen?
Paakkuja tuli.
Perunajauhot tulee liuottaa tilkkaan maitoa huolellisesti ja seos tulee kaataa hiljalleen koko ajan hyvin sekoittaen kuumennettuun maitoon, jotta paakkuja ei synny. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kommentoi reseptiä