Vaniljakiisseli

Vaniljakiisseli

Vaniljakiisseli on helppo tehdä itse. Kuumenna ensin maito, mikäli teet sen kattilassa, sekoita koko ajan, jottei se pala pohjaan. Jos kuumennat maidon mikrossa, tee se isossa kulhossa ja tarkkaile, että se ei kuohu yli. Sekoita perunajauhot pieneen maitotilkkaan ja sekoita seos kiehuvan maidon joukkoon, tämän jälkeen ei saa enää vispata (sitkistyy) tai kuumentaa (löystyy).

5dlmaitoa
1rklsokeria
2-3rklperunajauhoja
1kananmunan keltuainen
1tlvaniljasokeria

Valmistusohje

Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa liedellä tai mikroaaltouunissa (noin 4 min) sekoittaen sitä. Lisää sokeri ja tilkkaan maitoa liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Älä kuumenna enää. Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri ja anna kastikkeen jäähtyä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (23)

Onko tuo kananmunan keltuainen pakollinen?
Tarvittaessa kananmunan keltuaisen voi jättää pois. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Paakkuja tuli.
Perunajauhot tulee liuottaa tilkkaan maitoa huolellisesti ja seos tulee kaataa hiljalleen koko ajan hyvin sekoittaen kuumennettuun maitoon, jotta paakkuja ei synny. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvvää tulloo :)
Huomattavasti helpommalla ja paremmin tämä maitokiisseli tulee Maizenalla suurustaen.
Namia kiissulia :)
Kokeilen ja laitan päälle tuoretta mansikkaa.
Huono oli, paakkuja helposti.
Aivan ihana resepti!!

Pages