Talvinen piparidrinkki "Hiutale"

Kardemummasiirappi: | ||
1 | dl | vettä |
1 | dl | sokeria |
teelusikan kärjellinen jauhettua kardemummaa | ||
Drinkki: | ||
2 | cl | kardemummasiirappia |
4 | cl | giniä |
2 | dl | kuumaa mustaherukkamehua |
vaahdotettua kuohukermaa | ||
Koristeeksi: | ||
kanelia | ||
Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinasta leivottuja pipareita murusteltuna |
Valmistusohje
Kardemummasiirappi:
- Kiehauta ainekset nopeasti kattilassa.
Drinkki:
-
Kuumenna lasi tai muki.
-
Lisää siirappi, gini ja kuuma mustaherukkamehu, sekoita hieman.
-
Vaahdota kuohukerma. Tue lusikalla mehun pintaa ja kaada varovasti kerma niin, että se jää mehun päälle erillisenä kerroksena.
-
Lisää koristeeksi kanelia sekä piparkakkutaikinasta valmistettuja pipareita murusteltuna.
-
Nauti kuumana! Juoma toimii mainiosti myös alkoholittomana, kun jättää siitä ginin pois.
Kommentoi reseptiä