Arjan taatelikakku

Tässä iki-ihana taatelikakku, joka on leivottu voilla, tummalla sokerilla ja tietysti taateleilla keittäen taikinapohja.
Karkea vehnäjauho toimii parhaiten kahvikakuissa, koska siitä ei tule sitkoa kakkutaikinaan (kuten puolikarkeilla pullajauhoilla). Rommilla tai kahviliköörillä saat vaihtelua taatelikakkuun. Voit myös kokeilla taatelikakkutaikinaa matalaan piirakkaan, paista ½ annosta taikinaa piirakkavuoassa sellaisenaan kypsäksi, levitä jäähtyneelle taatelipiirakkapohjalle raikasta hilloa, marjoja ja rahka-kermaseosta.
VINKKI: Voit lisätä taateliseokseen rommia tai kahvilikööriä, jos haluat vaihtelua kakun makuun.
VINKKI: Soodaa käytetään vain silloin, kun reseptiin käytetään hapanta ainetta ja se antaa tällöin leivonnaiselle/kakulle hyvää makua ja rakennetta. Taatelikakussa ei kannata lähteä korvaamaan soodaa leivinjauheella, jos haluaa kakusta perinteisen tyyppisen taatelikakun, pelkkä leivinjauhe latistaa makua, toisaalta soodaa käytetään nimenomaan vain osaksi tässä (osa on leivinjauhetta), jotta sooda ei maistu kakussa liikaa. Muista, että sooda lisätään kylmään nesteeseen ja kylmään taikinaan, ei kuumaan taateliseokseen. Samantyyppinen on perinteinen kaurakeksi, latteampi maku tulee leivinjauheella.