Taateli-banaanimuffinit

Taateli-banaanimuffinit, Kuva: Vappu Pimiä
Kuva: Vappu Pimiä

Tällä reseptillä valmistat meheviä muffinsseja! Voit myös tehdä muffinssien sijaan kakun. Tällöin kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 170 asteessa n. 60 minuuttia.

 

1pktprässättyjä kivettömiä taateleita
dlvettä
2dlsokeria
150gvoita tai margariinia
2tlvaniljasokeria
2munaa
1-2banaania
1-2tlraastettua inkivääriä
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tlleivinjauhetta
Kuorrutus:
1pktmaustamatonta tuorejuustoa
2rklappelsiinimehua
1appelsiinin kuori
1dltomusokeria

Valmistusohje

Pilko taatelit ja lisää ne veden sekä sokerin kanssa kattilaan. Anna kiehua noin 5 min, niin että taatelit hajoavat ja siirrä sivuun. Lisää joukkoon rasva ja kun se on sulanut, sekoita joukkoon puuhaarukalla munat, vaniljasokeri, muussatut banaanit ja raastettu inkivääri. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina muffinivuokiin, älä kuitenkaan täytä vuokia kokonaan, sillä ne kohoavat uunissa. Paista muffineiksi 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.  Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kuorrute muffineiden pinnalle. Voit koristella muffinit myös pelkällä tomusokerilla.

VINKKI! Kokeile myös superhelppoja klassisia muffinssejamme!

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)