Tällä reseptillä valmistat meheviä muffinsseja!

Voit myös tehdä muffinssien sijaan kakun. Tällöin kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 170 asteessa n. 60 minuuttia.

Ainekset annosta

1
pkt
prässättyjä kivettömiä taateleita
dl
vettä
2
dl
sokeria
150
g
voita tai margariinia
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa
1-2
banaania
1-2
tl
raastettua inkivääriä
tl
leivinjauhetta
Kuorrutus:
1
pkt
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
appelsiinimehua
1
raastettu appelsiinin kuori
1
dl
tomusokeria

Ohje

  1. Pilko taatelit ja lisää ne veden sekä sokerin kanssa kattilaan. Anna kiehua noin 5 min, niin että taatelit hajoavat ja siirrä sivuun.

  2. Lisää joukkoon rasva ja kun se on sulanut, sekoita joukkoon puuhaarukalla munat, vaniljasokeri, muussatut banaanit ja raastettu inkivääri. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

  3. Kaada taikina muffinivuokiin, älä kuitenkaan täytä vuokia kokonaan, sillä ne kohoavat uunissa. Paista muffineiksi 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. 

  4. Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kuorrute muffineiden pinnalle. Voit koristella muffinit myös pelkällä tomusokerilla.

VINKKI! Kokeile myös superhelppoja klassisia muffinssejamme!

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.