Joululimppu

Joululimppu
50 min, josta valmisteluaika 20 min

Joululimppu sopii ihanasti joulupöytään ja joululahjaksi. Ohjeella valmistat 2 kpl mehevää, hyvin säilyvää joululimppua.

2 kpl
1dlappelsiinista puristettua mehua
1tlfenkolia
1tlanista
2prkkermaviiliä (400 g)
2tlsuolaa
1appelsiinin kuoriraaste
1dltummaa siirappia
50ghiivaa
5dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Voiteluun:
2rkltummaa siirappia
2rklkuumaa vettä

Valmistusohje

Kuumenna appelsiinimehu sekä rouhitut mausteet kiehuvaksi ja kaada seos taikinakulhoon. Lisää kermaviili, suola, appelsiinin kuoriraaste, siirappi ja murennettu hiiva. Sekoita, lisää jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja pyöräytä se kahdeksi leiväksi. Siirrä leivät leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota.

Voitele leivät siirappivedellä ja paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Voitele leipiä paiston aikana pari kertaa siirappivedellä.

Nauti voin, joulu- tai savukinkun, maksapasteijan tai herkkujuuston ja marmeladin kera. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Onko lientä tosiaan desilitra?
Appelsiinista puristettua mehua on 1 dl. Lisäksi taikinaan tulee nestettä kermaviilistä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta