Joululimppu sopii ihanasti joulupöytään ja joululahjaksi.

Ohjeella valmistat 2 kpl mehevää, hyvin säilyvää joululimppua.

Ainekset 2 kpl annosta

1
dl
appelsiinista puristettua mehua
1
tl
fenkolia
1
tl
anista
2
prk
kermaviiliä (400 g)
2
tl
suolaa
1
appelsiinin kuoriraaste
1
dl
tummaa siirappia
50
g
hiivaa
Voiteluun:
2
rkl
tummaa siirappia
2
rkl
kuumaa vettä

Ohje

  1. Kuumenna appelsiinimehu sekä rouhitut mausteet kiehuvaksi ja kaada seos taikinakulhoon. Lisää kermaviili, suola, appelsiinin kuoriraaste, siirappi ja murennettu hiiva. Sekoita, lisää jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

  2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja pyöräytä se kahdeksi leiväksi. Siirrä leivät leivinpaperoidulle pellille, peitä ja kohota.

  3. Voitele leivät siirappivedellä ja paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Voitele leipiä paiston aikana pari kertaa siirappivedellä.

  4. Nauti voin, joulu- tai savukinkun, maksapasteijan tai herkkujuuston ja marmeladin kera. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.