Piparikranssi

Piparikranssi
3-4 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Koristeluun:
3dltomusokeria
3rklsitruunamehua
koristerakeita

Valmistusohje

Levitä taikinalevy/-levyt sulamaan huoneenlämpöön noin 45 minuutiksi. Kauli taikinalevyt 3-4 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Painele muotilla samaa kuviota taikinaan noin 10-12 kpl ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle kranssin muotoon kiinni toisiinsa. Muotteina voit käyttää sydäntä, tähteä, possua, tonttu-ukkoa jne. Tee 3-4 erilaista kranssia. Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Laita sitä leivinpaperista tehtyyn paperitötteröpursottimeen ja koristele piparit, käytä myös koristerakeita. Tai käytä valmista tuubeissa myytävää sokerivesikuorrutetta. Anna koristelun kuivua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hieno idea!