Suklaaunelmatäytekakku

Suklaaunelmatäytekakku

Suklaatäytekakku vie varmasti makean himon mennessään! "Haluan tehdä tämän kakun isänpäiväksi. Koska kakku on yhtä makea kuin isänikin ja hän pitää suklaasta."

20 annosta, isompia paloja noin 10:lle
Pohja:
4munaa
dlsokeria
1dlperunajauhoja
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½dlkaakaojauhetta
tlleivinjauhetta
Täyte:
200gtaloussuklaata
1prkmaustamatonta tuorejuustoa (200 g)
½dlsokeria
2munaa
2dlkuohukermaa
4liivatelehteä
½dlkonjakkia (tai sitruunamehua)
Kostutus:
2dlappelsiinimehua
Kuorrutus:
100gtaloussuklaata
2dlkuohukermaa
Pinnalle:
suklaalastuja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 min. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä. Pane liivatelehdet 5-10 min kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja vedestä puristetut liivatelehdet lämpimässä konjakissa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja konjakkitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli. Kuorrutusta varten sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahtoon sulatettu suklaa. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä suklaa-kermavaahto. Leikkaa suklaasta lastuja perunankuorima- tai juuresveitsellä, ripottele suklaalastut kakun pinnalle.

Resepti:
Emmi Kalliomäki, Helsinki. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Oli oikein kiva!
Todella hyvä resepti. Muuntelin hieman oman maun mukaiseksi. Taloussuklaan muunsin tavalliseksi maitosuklaaksi. Täytesuklaan muunsin pirkan pähkinäsuklaaksi ja päälle laitoin mariannejauhetta. Tuli tosi hienon näköinen. Konjakki antoi hienon säväyksen.
Resepti on loistava!
oli hyvää! isäkin tykkäsi