Hermannin ystävyyskakku

Hermannin ystävyyskakku
192 t , josta valmisteluaika 2 t
  • Tämä on ohje Hermannin ystävyyskakkuun.
  • Ohjeessa on kerrottu myös kuinka kakun "juuri" valmistetaan. Alkuun tarvittavan Taikinan voi aloittaa 4. päivän aineilla. Tämän jälkeen noudatetaan ohjeita 1. päivästä alkaen.
  • Kun saat Hermannin taikinajuuren ystävältäsi, aloita sen hoitaminen 1. päivän mukaan.
noin 15 viipaletta
1. päivä
Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla.
2. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
3. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
4. päivä
Hermannilla on nälkä, anna sille
2,5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2,5dlsokeria
2,5dlmaitoa
5. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
6. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
7. päivä
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi.
8. päivä
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa:
2,5dlsokeria
150gpehmeää margariinia
3kananmunaa
1tlsuolaa
2tlleivinjauhetta
3,5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
200grusinoita tai pähkinöitä
2tlkanelia

Valmistusohje

  1. Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia. Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi.

  2. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä. Olen laittanut osan juuresta pakastimeen ja se on lähtenyt hyvin uudestaan käymään, kun sen sulattaa.

VINKKI: Katso myös muut ystävänpäiväreseptimme: Ystävänpäiväkakku, Ystävänpäiväleivos, Helpot ystävänpäiväleivokset, Suklaaleivos ystävälle ja Ystävän pastasalaatti! Lisää reseptejä löydät Reseptihaulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (209)

Eikö maito happanen kun Hermannille annetaan 4. päivänä sokeria ja maitoa ja pidetään huonelämmössä.Nykyään huoneet ovat niin lämpöiset ettei voi verrata entiseen aikaan.
Maitoa tarvitaan Hermannin taikinajuuren käymiseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kiitos ohjeesta sydämellisesti. Nyt sain sen kauan kaipaamani juuren ohjeen. Niin ja tietenkin tiedon että siihen voi käyttää myös kasvimaitoa. KIIITOS.
Sopiiko kakkuun myös kasvimaidot?
Kakkuun voi käyttää myös kasvipohjaisia juomia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Aivan ihana resepti, laitoin tosin rusinoiden ja kanelin sijasta joukkoon murusteltua maitosuklaata ja pieneksi pilkottua banaania sekä kardemummaa ja hieman vaniljauutetta ekstramausteiksi. Onko maidon oltava tavallista vai käykö laktoositon maitojuoma myös? Jos tekee vielä gluteenittoman version, millainen jauhoseos olisi paras tähän tarkoitukseen? Onko esim. Myllyn Paras -tuotevalikoimassa jotain sopivaa gluteenitonta jauhoseosta? Kiinnostaisi valmistaa Hermannia myös erityisruokavaliota noudattavalle lähipiirille. :)
Laktoositon maitojuoma käy myös taikinaan. Myllyn Paras -tuotevalikoimassa ei valitettavasti ole gluteenitonta jauhoseosta. Gluteenittomissa jauhoseoksissa on yleensä ilmoitettu käyttökohteet, joihin ne soveltuvat. Kannattaa valita seos, jossa on ilmoitettu sen soveltuvan kakkujen leipomiseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Pitääkö maidon olla haaleaksi/kehonlämpöiseksi lämmitettyä vai laitetaanko se kylmänä? Kun tekee juuren 4. päivän aineksista niin alkaako Hermannin 1. päivä heti juuriainesten sekoittamispäivänä vai sitä seuraavana? Kiitos vastauksista jo etukäteen ja kiitos reseptistä! :)
Maitoa ei tarvitse lämmittää. Juuri jätetään huoneenlämpöön tekeytymään. Hermannin 1. päivän ohjeita noudatetaan seuraavasta päivästä alkaen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ehdin jo epähuomiossa aloittaa Hermannin 1. päivän juuriainesten sekoittamispäivästä ja nyt olen 5. päivässä eli eilen ruokin Hermannin samalla satsilla kuin millä sen aloitin. Tänä aamuna sekoittelin Hermannia. Mitä nyt teen? Menikö koko homma ihan pieleen? :(

Pages