Hermannin ystävyyskakku

192 t , josta valmisteluaika 2 t
- Tämä on ohje Hermannin ystävyyskakkuun.
- Ohjeessa on kerrottu myös kuinka kakun "juuri" valmistetaan. Alkuun tarvittavan Taikinan voi aloittaa 4. päivän aineilla. Tämän jälkeen noudatetaan ohjeita 1. päivästä alkaen.
- Kun saat Hermannin taikinajuuren ystävältäsi, aloita sen hoitaminen 1. päivän mukaan.
noin 15 viipaletta
1. päivä | ||
Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla. | ||
2. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
3. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
4. päivä | ||
Hermannilla on nälkä, anna sille | ||
2,5 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
2,5 | dl | sokeria |
2,5 | dl | maitoa |
5. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
6. päivä | ||
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin. | ||
7. päivä | ||
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi. | ||
8. päivä | ||
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa: | ||
2,5 | dl | sokeria |
150 | g | pehmeää margariinia |
3 | kananmunaa | |
1 | tl | suolaa |
2 | tl | leivinjauhetta |
3,5 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
200 | g | rusinoita tai pähkinöitä |
2 | tl | kanelia |
Valmistusohje
Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia. Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi.
Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä. Olen laittanut osan juuresta pakastimeen ja se on lähtenyt hyvin uudestaan käymään, kun sen sulattaa.
VINKKI: Katso myös muut ystävänpäiväreseptimme: Ystävänpäiväkakku, Ystävänpäiväleivos, Helpot ystävänpäiväleivokset, Suklaaleivos ystävälle ja Ystävän pastasalaatti! Lisää reseptejä löydät Reseptihaulla.
Reseptin ominaisuudet
Kommentit (207)
Kiitos ohjeesta sydämellisesti. Nyt sain sen kauan kaipaamani juuren ohjeen. Niin ja tietenkin tiedon että siihen voi käyttää myös kasvimaitoa.
KIIITOS.
Sopiiko kakkuun myös kasvimaidot?
Aivan ihana resepti, laitoin tosin rusinoiden ja kanelin sijasta joukkoon murusteltua maitosuklaata ja pieneksi pilkottua banaania sekä kardemummaa ja hieman vaniljauutetta ekstramausteiksi. Onko maidon oltava tavallista vai käykö laktoositon maitojuoma myös? Jos tekee vielä gluteenittoman version, millainen jauhoseos olisi paras tähän tarkoitukseen? Onko esim. Myllyn Paras -tuotevalikoimassa jotain sopivaa gluteenitonta jauhoseosta? Kiinnostaisi valmistaa Hermannia myös erityisruokavaliota noudattavalle lähipiirille. :)
Laktoositon maitojuoma käy myös taikinaan. Myllyn Paras -tuotevalikoimassa ei valitettavasti ole gluteenitonta jauhoseosta. Gluteenittomissa jauhoseoksissa on yleensä ilmoitettu käyttökohteet, joihin ne soveltuvat. Kannattaa valita seos, jossa on ilmoitettu sen soveltuvan kakkujen leipomiseen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Pitääkö maidon olla haaleaksi/kehonlämpöiseksi lämmitettyä vai laitetaanko se kylmänä? Kun tekee juuren 4. päivän aineksista niin alkaako Hermannin 1. päivä heti juuriainesten sekoittamispäivänä vai sitä seuraavana? Kiitos vastauksista jo etukäteen ja kiitos reseptistä! :)
Maitoa ei tarvitse lämmittää. Juuri jätetään huoneenlämpöön tekeytymään. Hermannin 1. päivän ohjeita noudatetaan seuraavasta päivästä alkaen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ehdin jo epähuomiossa aloittaa Hermannin 1. päivän juuriainesten sekoittamispäivästä ja nyt olen 5. päivässä eli eilen ruokin Hermannin samalla satsilla kuin millä sen aloitin. Tänä aamuna sekoittelin Hermannia. Mitä nyt teen? Menikö koko homma ihan pieleen? :(
Kiitos kun sain juuresta reseptin,vuosia sitten hukkasin ja rakastin tätä hyvää kakkua yli kaiken. Nyt sitä taas saa, kiitos.
Pages
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- seuraava ›
- viimeinen »
Kommentoi reseptiä