Hermannin ystävyyskakku

Hermannin ystävyyskakku

Tämä on ohje Hermannin ystävyyskakkuun. Ohjeessa on kerrottu myös kuinka kakun "juuri" valmistetaan.

Alkuun tarvittavan Taikinan voi aloittaa 4. päivän aineilla. Tämän
jälkeen noudatetaan ohjeita 1. päivästä alkaen. Kun saat Hermannin
taikinajuuren ystävältäsi, aloita sen hoitaminen 1. päivän mukaan.

noin 15 viipaletta
1. päivä
Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla.
2. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
3. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
4. päivä
Hermannilla on nälkä, anna sille
2,5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2,5dlsokeria
2,5dlmaitoa
5. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
6. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.
7. päivä
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi.
8. päivä
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa:
2,5dlsokeria
150gpehmeää margariinia
3kananmunaa
1tlsuolaa
2tlleivinjauhetta
3,5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
200grusinoita tai pähkinöitä
2tlkanelia

Valmistusohje

Paista rengasvuoassa, 170-asteisen uunin alaosassa noin 60 minuuttia.

Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri.
Anna Hermanni 7. päivänä ystävillesi. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa,
se ei pidä siitä.

Olen laittanut osan juuresta pakastimeen ja se on lähtenyt hyvin uudestaan käymään, kun sen sulattaa.

VINKKI: Katso myös muut ystävänpäiväreseptimme: Ystävänpäiväkakku, Ystävänpäiväleivos, Helpot ystävänpäiväleivokset, Suklaaleivos ystävälle ja Ystävän pastasalaatti! Lisää reseptejä löydät Reseptihaulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (195)

Sain hermannin perjantaina, jolloin laitoin sen jääkaappiin ja nyt on jo sunnuntai! Voinko vielä pelastaa hermannin?
Hermanni kannattaa ottaa nyt huoneenlämpöön ja alkaa noudattaa ohjeita 1. päivästä alkaen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
En halua jakaa juurta, vaan haluan itselleni vähän suuremman kakun. Jos teen juuren puolikkaana, pitääkö minun kaksinkertaistaa lopputaikina?
Jos käyttää puolikkaan juuren, niin silloin lopputaikinan ainekset tulee laittaa kaksinkertaisena. Silloin saa tehtyä kaksi kakkua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Oma lisäys on neljä riviä suklaata.
Moi! Kuuluuko Hermanni säilyttää kylmässä vai huoneen lämmössä, kun kakku on valmistunut? Kun ei sitä kuitenkaan heti kaikkea syö, vaikka hyvää onkin. ;)
Kypsä kakku säilyy pidempään jääkaapissa säilytettynä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Jos saan Hermannin kaverilta, niin pitääkö noudattaa ohjetta päivästä 1 lähtien, vaikka kaveri antoi eli sain Hermannin hänen 7. päivän jälkeen?
Hermanni jaetaan 7. päivänä neljään osaan. Kun saat yhden näistä osista itsellesi, niin sen jälkeen noudatetaan ohjetta 1. päivästä lähtien, jos haluat jatkaa taikinajuuren jakamista ystäville. 7. päivänä Hermanni taas jaetaan neljään osaan, jolloin voit antaa kolme osaa ystävillesi ja tehdä itse yhdestä osasta kakun lisäämällä siihen 8. päivän ainekset. Mikäli et halua jatkaa taikinajuuren jakamista ystävillesi, niin saatuasi ystävältäsi Hermannin neljäsosan voit tehdä siitä kakun 8. päivän aineksilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Missä sen juuren resepti on, ohjehan on sen juuren käsittelyyn?

Pages